U Vodníka majú bohatý výber jedál

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na záver roka sme sa vybrali do reštaurácie VODNÍK na Lovinského ulici. Má povesť podniku s dobrou kuchyňou a preto sme boli zvedaví, či je to skutočne tak. Ako už neraz, aj v tomto prípade sa nám potvrdilo, že dobré chýry nie vždy zodpovedajú realite.

Vodník je typom menšej rodinnej reštaurácie, aj keď rodinná atmosféra nám v ňom chýbala. Stoly sú rozmiestnené na malom priestore na prízemí a galérii, na ktorú vedie točité schodisko. Majiteľ reštaurácie by sa mal zamyslieť nad obnovou interiéru, pretože napríklad tapeta imitujúca tehlovú stenu sa miestami odlepuje a pôsobí lacným dojmom. To isté platí aj o špinavých radiátoroch, pri pohľade na ne nás prechádzala chuť do jedla.

Reklamný červený smetný kôš pôsobí v prostredí, kde prevláda drevo a zelená farba, nepatrične. Našu výčitku adresujeme aj veľkému množstvu umelých kvetov, ktoré by v reštaurácii mohli nahradiť radšej menším počtom živých kvetov. Inak interiér nepôsobí rušivo, no márne by ste v ňom hľadali akúkoľvek originalitu, až na obrovské akvárium pri vstupe do podniku. Prestieranie na stole spĺňalo štandard, no väčší dôraz by mali tu mali klásť na príborový servis, ktorý je značne opotrebovaný a niektorý dokonca zle umytý.

Jedálny lístok býva po interiéri druhou výkladnou skriňou každej reštaurácie. V prípade Vodníka pohľad na tunajšiu ponuku plne kompenzuje slabšie stránky zariadenia. Ponuka jedál je skutočne bohatá a len máloktorá bratislavská reštaurácia sa môže pochváliť tak veľkým výberom jedál. U Vodníka si na svoje prídu najmä labužníci, ktorí majú radi morské i sladkovodné ryby a rôzne morské „príšerky“. V ponuke sú aj jedlá z hydiny, zveriny, bravčového, hovädzieho mäsa i bezmäsité pokrmy.

Po dlhej chvíľke listovania a prezerania jedálneho lístka sme sa nakoniec rozhodli pre studené predjedlo v podobe kuracieho šalátu a z polievok sme ochutnali lesnícku a halászlé. Ako teplé predjedlo sme ochutnali pečené ančovičky (osmažené malé rybky obalené v múke) a mušle Neapol, ktorých sme sa však nedočkali, lebo na ne čašník jednoducho zabudol. Ako hlavný chod sme si vybrali bažanta s plnkou, jelení chrbát s brusnicovou omáčkou, žraloka Kariban s pikantnou omáčkou a kapra na sicílsky spôsob.

Všetky jedlá boli pripravené veľmi chutne, no bažantie mäso bolo vysušené a pri krájaní sa rozsýpalo, akoby ho kuchár pri pečení zabudol polievať. Vzhľadom na veľkosť porcií s bohatou zeleninovou oblohou by sme múčnik už nezvládli a tak slabšia ponuka v podobe palaciniek a zmrzlinových pohárov zostala bez povšimnutia.

Vodník je, podľa nás, typom reštaurácie, v ktorej sa spravidla dobre a rýchlo najete, no na dlhšie posedenie by sme sa asi vybrali niekde inde.

Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?