Kohútik má výbornú domácu kuchyňu

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Dobré reštaurácie nemusia byť len v centre mesta. O tom sme sa presvedčili minule pri návšteve východnej mestskej časti Vajnory, ale aj teraz, keď sme zavítali na západ Bratislavy do mestskej časti Záhorská Bystrica.

Na konečnej zastávke autobusov MHD je reštaurácia KOHÚTIK, ktorá vznikla pravdepodobne prestavbou rodinného domu. Aj charakter tejto reštaurácie je rodinný a do značnej miery ovplyvnený dedinským prostredím Záhorskej Bystrice.

Tí, ktorí by chceli reštauráciu Kohútik navštíviť a ešte tu neboli, mali by vedieť, že kapacita podniku nie je veľká, záujem je však značný. Preto je potrebné vopred si stôl rezervovať. Problémy sa však môžu vyskytnúť aj keď si stôl rezervujete. To sa stalo pri našej návšteve, keď sme po príchode museli absolvovať menšie manévre. Napriek rezervácii stola pre vopred oznámený počet osôb, sme boli usadení k menšiemu stolu. Po upozornení však personál ochotne problém vyriešil a vďaka pochopeniu ostatných hostí sme dostali, čo sme chceli. Vzápätí sme zažili ďalšie prekvapenie, keď každý z nás dostal na úvod pohárik aperitívu. To sme už začali študovať tunajší jedálny lístok.

Studené predjedlá sme tentoraz vynechali. V ponuke polievok boli tri - brokolicová, slepačia a fazuľová. Ochutnali sme všetky a boli vskutku výborné. Potom prišli na rad teplé predjedlá, z ktorých sme dali prednosť toastu Kohútik a hydinovej pečeni na červenom oleji. Obe predjedlá boli veľmi chutné. V ponuke hlavných jedál má Kohútik bravčové, hovädzie, ryby a hydinu. Medzi jedlami z hydiny sme však našli len morčacie. Očakávali sme, že tu budú dominovať „priami príbuzní“ kohútika, teda kuracie mäso. To sme objavili medzi špecialitami kuchyne.

Jednou zo špecialít bolo zapekané kuracie stehno so špargľou a parmezánom v prírodnej omáčke. Vynikajúce boli aj morčacie rezne plnené brokolicou a syrom, či medené steaky, teda morčacie prsia so sušeným ovocím v šafránovej omáčke. Ochutnali sme aj biftek so špargľou a zámocký špíz, ktorý tvorili kuracie prsia, morčacie prsia, sviečkovica, paprika, slanina, cibuľa a zeleninová omáčka. Zo slušnej ponuky príloh sme ochutnali restované zemiaky, krokety či opekané zemiaky. Na záver sme sa nechali zlákať dezertmi - tvarohovými guľkami a flambovanými rezancami z palaciniek. Z ponuky vín sme si vybrali lahodné rulandské modré.

Pri našej návšteve reštaurácie Kohútik sme sa presvedčili, že má dobrú úroveň. Je tu výborná kuchyňa, slušná obsluha a nebyť úvodného zaváhania pri usádzaní k stolu, náš dojem by bol ešte lepší. Príjemne nás prekvapil aj interiér. Steny obložené drevom dodávajú reštaurácii príjemnú dedinskú atmosféru. Majú tu zmysel pre detaily, ako sme si všimli, aj vypínač osvetlenia bol drevený a pôsobil ako súčasť celku. Rovnako pekné je okolie podniku, upravené v duchu dedinského gazdovstva. Nevýhodou reštaurácie Kohútik je choroba väčšiny slovenských reštaurácií - a to slabé vetranie. Kuchyňu a výpary jedál totiž cítite na sebe aj niekoľko hodín po odchode zo Záhorskej Bystrice.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?