Voltaire má peknú záhradu, ale inak nič

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Pri našej návšteve posledne hodnotenej reštaurácie sme sa opäť raz presvedčili, že medzi bratislavskými reštauráciami sú veľké rozdiely čo sa týka prostredia aj prístupu k zákazníkovi. Hneď v úvode môžeme konštatovať, že reštaurácia VOLTAIRE na Palisádach určite k tým lepším nepatrí.

Ak by ste ju hľadali, vedzte, že je to tá istá reštaurácia, ktorá sa predtým volala U vladára, a ešte predtým U konzula. Ktovie, či zmena názvu priniesla so sebou aj zmenu prostredia, nám sa zdalo, že interiér nevykazuje známky žiadneho vylepšenia. Môžete si vybrať, či chcete sedieť vo vnútri alebo v záhrade. Mimochodom, to je asi to najkrajšie, čo reštaurácia ponúka.

Pekne upravenú záhradu s trávnikom, kríkmi a kvetinami obkolesuje kamenný múr sčasti obrastený zeleným brečtanom. V parku trochu chýbajú stromy, ktoré by najmä počas horúcich dní robili tieň, keď slnko práve počas obeda nemilosrdne páli hosťom na hlavy. Funkciu ochranných „dáždnikov” tu vyriešili po svojom, no nijako originálne. Masívne drevené stoly zakrývajú útle červené slnečníky s tabakovou reklamou, takže ak pri stole sedia viac ako dvaja, je zrejmé, že aspoň jeden sa slnečnému úpeku nevyhne. Kto sa slnka stráni, môže „zaliezť” dovnútra do klenbovej miestnosti, ktorá bola v čase našej návštevy prázdna a studená. Krátky pohľad prezradil, že vyzerá štýlovejšie, žiaľ, málo svetla nám nedovolilo bližšie si ju obzrieť.

Na jedálnom lístku reštaurácie Voltaire sme našli pomerne bohatý výber jedál, z hydiny, rýb, bravčového, ale aj špecialít podniku, ku ktorým patria pokrmy pripravované na rošte v kúte záhrady. Vybrali sme si na rošte pripravovanú Pleskavicu, Sarajevskú pleskavicu, ktorá na rozdiel od obyčajnej bola obohatená smotanou a feferónkami, vykostené grilované kuracie stehno a zo špecialít Shopsshuhay (bravčové soté s opekanými zemiakmi, slaninou, cesnakom, kukuricou) a polievku halászlé. Chutili priemerne.

Zdalo sa nám, že kuchár to trochu prehnal s cesnakom, ktorý dominoval tak špecialite Shopsshuhay, ako aj kuraciemu stehnu, ktoré nám, na to, že bolo pripravované na drevenom uhlí, pripadalo mimoriadne mastné. Ku kuchyni v reštaurácii máme ešte jednu pripomienku. Každý, kto aspoň raz ochutnal originálny grécky šalát, by musel uznať, že ten, ktorý priniesli nám, sa na grécky skutočne nepodobal. Pre kuchára: do šalátu idú paradajky, uhorka, cibuľa, syr Feta, olivy, olivový olej a oregano.

Aj keď to vyzerá tak, že len kritizujeme, pochváliť naozaj nebolo čo. Ešte aj pivo, ktoré sme si objednali, bolo mdlé, odstáte, bez jedinej bublinky. A to si obsluhujúci čašník trúfol nám ho pri platení zaúčtovať. Kapituloval až po našom dôraznom ohradení sa. Na ospravedlnenie sme však čakali márne, rovnako ako na poďakovanie, že sme si na utratenie svojich peňazí vybrali práve reštauráciu Voltaire. No to nie je len prípad tejto reštaurácie. U nás je skôr zvykom, že ďakuje hosť. Nuž čo, budeme teda slušní. Ďakujeme, raz stačilo!

Naše hodnotenie: 1 hviezdička
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?