Kto príde do Britu včas, ušetrí až polovicu

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V objekte reštaurácie BRIT na Novohradskej ulici, ktorú sme sa rozhodli navštíviť tentoraz, sa pôvodne nachádzala pizzeria nevysokej úrovne. Po príchode sme mali pocit, akoby sa všetko zmenilo šibnutím čarovného prútika. Bola sobota večer a diskrétne vysvietená reštaurácia s drevenou strieškou vyzerala už zvonku lákavo.

Interiér zariadený v koloniálnom štýle s množstvom drevených sošiek, modelov lodí, starodávnych tabuliek a nábytkom v kombinácii kože a dreva, taký bežný v okolitých krajinách, je u nás ešte stále novinkou a dominuje mu domodra vysvietené akvárium. Oľutovali sme, že nám nenapadlo rezervovať si stôl, pretože obe podlažia reštaurácie boli plné prevažne mladých ľudí. Napriek tomu, že sa podnik nachádza mimo užšieho centra mesta, evidentne si už našiel svoju stálu klientelu. Nakoniec sa nám ušiel jediný voľný stolík pri toaletách, čo sme však, našťastie, vôbec nepocítili.

Obsluha nás príjemne prekvapila rýchlosťou. Pitie sme mali na stole okamžite, ale čašník sa musel niekoľkokrát vrátiť, pretože z bohatého jedálneho lístka sme si vyberali veru dlho. Na správne naštartovanie nám ponúkli chutnú tuniakovú nátierku a sendvič. Majú tu niekoľko druhov polievok, pestrý výber teplých i studených predjedál, jedlá zo všetkých druhov mäsa, rýb a plodov mora, cestoviny a bezmäsité jedlá, slušný výber šalátov i dezertov. My sme ochutnali halászlé, ktoré bolo pikantné a plávali v ňom kúsky pravého rybieho mäsa, žiadne filé.

Aj predjedlo v podobe vyprážanej šunkovej rolky s nivou obstálo so cťou. Ani na hlavné jedlo sme nemuseli čakať - prišlo na stôl rýchlo, vyzeralo esteticky, krášlila ho pestrá zeleninová obloha a chutilo vynikajúco. Plneného námorníka (sviečkovica plnená slaninou, cibuľou, hydinovou pečeňou a feferónkou), biftek Minestrone (obložený zmesou zo zeleniny, kečupu a šľahačky) a trojfarebnú pochúťku (hovädzie, bravčové, morčacie mäso preložené šunkou, syrom a špargľou) môžeme vrelo odporučiť.

Tí, ktorým zostalo v žalúdku ešte miesto, ochutnali aj dezert - zmrzlinový pohár s ovocím a šľahačkou a palacinky s orechami, šľahačkou a čokoládou. Káva chuťovo zodpovedá bežnému štandardu a dostanete k nej aj keksík. Potešujúci je aj výber kvalitných alkoholických nápojov, vrátane menej obvyklých druhov (absinth, alpský rum), čapujú tu slovenské aj české pivo, my sme si vybrali zamatový Velvet. Priemerné ceny hlavných jedál sa pohybujú medzi 150 - 180 korunami a ak sem prídete (tak ako my) v sobotu večer medzi 20.00 a 21.00 a v tomto čase si objednáte i skonzumujete, zaplatíte za jedlo i nápoje len polovičnú cenu!

Reštaurácia Brit sa vyznačuje atmosférou pubu (okrem iného hlasnejšou hudbou) v kombinácii s veľmi dobrým výberom chutných jedál. Obsluhe sme odpustili i drobné prehrešky (zabudnutý príbor alebo pečivo), pretože ich okamžite napravili. V reštaurácii Brit sa nám skutočne páčilo a môžeme ju odporučiť ako nápaditý protiklad k bezduchým reštauráciám bez atmosféry.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?