U zlatého jeleňa chýba to, čím sa tu pýšia

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na účtenke reštaurácie U ZLATÉHO JELEŇA je napísané: “To, čo hľadáte, nájdete u nás: príjemné prostredie, gurmánske pochúťky, nápoje.” A dovetok: “Príďte, milo Vás prekvapíme.”

V pasáži spájajúcej Obchodnú ulicu s Vysokou sme v jeden piatkový večer našli, čo sme nečakali, ale prekvapilo nás to skôr nemilo.

Stará tehlová pivnica, v ktorej je reštaurácia umiestnená, by si podľa nás zaslúžila lepšie zaobchádzanie. Steny zdobia poľovnícke trofeje, kožušiny a obrázky z poľovačiek, čo úzko súvisí s ponúkanými špecialitami. Zariadenie si už čo-to pamätá, takže trochu inovácie v tomto smere by určite neuškodilo. Zo všetkých stolov v reštaurácii boli na jedenie prestreté len dva. Každý pre štyri osoby. Keďže sme boli šiesti, museli sme sa potisnúť.

Čašníčku sme asi vyviedli z miery, pretože trochu nelogicky namiesto doplnenia príborov a pohárov pre dvoch stolovníkov navyše, pobrala príbory a poháre aj ostatným. Po objednaní nápojov, predjedál a polievok ich zase každému priniesla, čo pôsobilo trochu chaoticky. Zlatému jeleňovi by určite prospelo lepšie vetranie, aby hosť - nefajčiar nemusel odtiaľ odchádzať so zadymeným šatstvom.

Z ponuky v jedálnom lístku, za spracovanie ktorého by sa hanbili aj niektoré staničné bufety, sme si vybrali, ale nie všetko sme aj dostali. Paradoxne sme museli oželieť niektoré poľovnícke špeciality, ktorými sa U zlatého jeleňa pýšia. A tak sme neochutnali divinovú paštétu, ani jelenie stehno na smotane.

Z polievok sme si vybrali dve, jediné, ktoré boli v ponuke - držkovú a hovädzí vývar. Ničím výnimočné, azda len ich podávaním v sklenených miskách, aké sa používajú skôr v školských jedálňach a vývarovniach. Šunka s vajcom ako teplé predjedlo bola skôr studená, tak ako jelenie filé na rošte s bylinkovým maslom, ktoré sme si objednali ako hlavné jedlo. Tri úbohé kúsky chleba, ktoré nám čašníčka priniesla k polievke a predjedlu až po našom upozornení, len umocnili náš nepríjemný pocit.

Z ponuky hlavných jedál sme ochutnali ešte soté Poľovník v zemiakovej placke, divinový rezeň podľa Petra z Hrabovca, pstruha na rošte s maslom a rybie filé na rošte s bylinkovým maslom. Ani jedno z nich nás nepresvedčilo o majstrovstve kuchára, skôr naopak, všetky boli priemerné, ak nie podpriemerné. A tak azda najviac spokojní sme boli s fľašou veľkokrtíšskeho cabernetu sauvignon, ktorým sme spláchli náš nepríjemný zážitok.

Aj keď čašníčke snahu a ochotu uprieť nemožno, predsa len sme sa nemohli zbaviť pocitu, že akosi nestíha. Možno aj preto, že v ten piatkový večer bola reštaurácia plná mládeže, ktorá si sem prišla vypiť svoju týždennú dávku. No pred hosťom, ktorý tu chce nechať svoje peniaze za príjemne strávený večer pri dobrom jedle, to ako ospravedlnenie určite neobstojí.

Naše hodnotenie: 1 hviezdička
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?