Slovenská pivnica má lacné jedlá aj interiér

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Prvou v roku 2000 a celkovo už tridsiatou bratislavskou reštauráciou, ktorú sme doteraz navštívili, bola reštaurácia SLOVENSKÁ PIVNICA na Dunajskej ulici. Na prvý pohľad je zrejmé, že originálny a štýlový interiér sa tu za posledných dvadsať rokov vôbec nezmenil a reštaurácia už poriadne dlho čaká, ak už nie na rekonštrukciu, tak aspoň na vymaľovanie.

Možno aj vďaka tomu, že majitelia do obnovy interiéru a mobiliáru ešte neinvestovali, si táto reštaurácia vo frekventovanom centre mesta zachovala nízke ceny, ktoré sú asi najnižšie v tejto časti Bratislavy.

Zo slušnej ponuky prevažne slovenských špecialít sme si ako predjedlo vybrali plnené vajcia s lososom, zapečenú brokolicu s pažítkovou omáčkou a broskyňu so syrovou plnkou. Škoda, že z ponúkaných jedál nemali papriku plnenú bryndzovou nátierkou, a že na rozdiel od vajec majú tunajšie broskyne len jednu polovicu. Cesnaková polievka so syrom bola vynikajúca, sedliackej polievke s hubami však akosi tie huby chýbali a pripomínala skôr zemiakovú polievku ochutenú niekoľkými plátkami šampiňónov.

Ponuka hlavných jedál je v reštaurácii Slovenská pivnica pomerne bohatá, či už ide o bravčové, hovädzie, hydinové, či teľacie špeciality. V deň našej návštevy však teľacie nebolo a tak sme si objednali Račiansku pochúťku (soté z roštenky, bravčového stehna a leča), Čertov hnev (soté zo sviečkovej, šampiňónov, leča a feferónok) a Važecké medailóniky (zapečené bravčové stehno so šampiňónmi a oštiepkom a zemiaková placka). Chuťovo boli jedlá prijateľné, ale ničím výnimočné. Prvé dve boli dokonca až nápadne podobné nielen vzhľadom, ale aj chuťovo.

Ponuka nápojov bola štandardná, pričom výnimočné na bratislavské pomery boli len ceny. Podobne ako ceny jedál aj ceny nápojov sú v Slovenskej pivnici takmer polovičné v porovnaní s inými bratislavskými reštauráciami. Kompletné menu pre tri osoby nás vyšlo asi na 800 korún.

Problémom v deň našej návštevy bolo v Slovenskej pivnici aj platenie. Napriek propagovanej možnosti platiť platobnými kartami, nám účtujúci čašník oznámil, že majú pokazenú „žehličku“ a preto budeme platiť pekne „na drevo“. Napriek tomu to bola práve obsluha, ktorej sa nedalo nič vážnejšie vyčítať. Slušná, pozorná, presná. Až na tie obchytané príbory...

Slovenská pivnica kedysi patrila k vyhľadávaným bratislavským reštauráciám. Dnes však akosi neláka, a to aj napriek atraktívnej polohe a nízkym cenám. Ako sme sa presvedčili pri opakovaných návštevách, „presilovka“ obsluhujúceho personálu tu vôbec nie je výnimkou. Škoda, že kvôli nezáujmu investovať do potrebnej obnovy reštaurácie, pôsobí Slovenská pivnica až príliš lacným dojmom. Rozpadajúci sa nábytok, zodraté koberce, zažltnuté steny, originálne, ale špinavé keramické obklady s výjavmi zo života vinohradníkov. To všetko uberá Slovenskej pivnice na kráse.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky

Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?