BEDEKER GURMANA: Moree – nečakaný kulinársky zážitok kúsok od Hlavnej stanice

7.7.2018

Zdroj: Moree.co

Páčil sa vám článok?

Na Žabotovej ulici, priamo pod Hlavnou stanicou a železničným násypom sme objavili niečo mimoriadne. Pred trištvrte rokom tu odvážne otvorili reštauráciu, ktorá nahradila piváreň najnižšej cenovej skupiny Rio Pub. Dnes je tu MOREE RESTAURANT. Nachádza sa na pešom prepojení Hlavnej stanice so Žabotovou ulicou.

Reštaurácia vznikla prestavbou malého železničiarskeho domu, ktorý sa nachádza v ochrannom pásme železníc. Kto si pamätá predchádzajúcu piváreň, neuverí vlastným očiam. Interiér je členený na viacero priestorov, ktoré sú zariadené v rôznych štýloch. V každej iný druh podlahy a mobiliáru. Od plechových stoličiek po drevené v rustikálnom štýle. Reštaurácia má podlhovastý tvar, na konci je výčap, bar a kuchyňa.

V jedálnom lístku sú hneď na prvom mieste raňajky, ale keďže Moree otvára o 10.00 h, zdá sa, že sa orientuje na ranných spáčov. Chlieb vo vajíčku s parmezánom, hľuzovkovým olejom a bylinkovým creme fraiche (3,79 €) či fritované páročky v tempura cestíčku s chrenovou majonézou a medová horčica (4,89 €) nemôžu chutiť zle. Rovnako predjedlá ako jahňacia huspenina s uhorkovým šalátom, nakladanou červenou cibuľou, hľúzovkovým octom a smotanovým krémom (8,99 €) alebo konfitovaná chobotnica so zemiakovým šalátom, sépiovým prachom a údeným jogurtom (8,99 €).

Z polievok sme ochutnali vývar z pečeného kuraťa s borievkovou polentou, rezancami a žltou mrkvou (3,89 €) a limetkovo-hráškovú polievku s bylinkovým olejom a ražnou crumble mrveničkou (3,89 €). Vývar bol vynikajúci, len tá polenta akosi chýbala. Máme podozrenie, že ide o chybu v jedálnom lístku, pretože vývar s kukuričnou kašou si akosi nevieme predstaviť. Veľmi chutná bola aj hrášková polievka, len tá chuť limetky sa kdesi celkom stratila. Napriek tomu hodnotíme obe polievky ako veľmi chutné.

Z hlavných jedál sme si vybrali burger z hovädzích líčok s cibuľovou marmeládou, červeným vínom, zemiakovými lupienkami a jablkovým BBQ dipom (9,99 €) a zo sezónneho paradajkového menu hovädzí pupok a spaghetti al pomodoro so sušenými paradajkami a citrónom (15,99 €). Obe jedlá boli veľmi chutné, v cene paradajkových špagiet by však mala byť aj čistiareň. Burger nebol burgrom v pravom slova zmysle, nebolo to totiž grilované mleté mäso, ale pečené líčka potrhané na drobné kúsky. Chutili však veľmi dobre, aj zásluhou cibuľovej marmelády.

Z návštevy reštaurácie Moore sme boli nadšení. Aj prakticky na periférii Starého Mesta, kdesi pod húkajúcimi vlakmi, sme našli pokojné miesto s  inovatívnou a dobrou kuchyňou, pozornou a príjemnou obsluhou, pričom z pohľadu pomeru ceny a kvality túto ojedinelú reštauráciu môžeme zaradiť k tomu lepšiemu, čo dnes ponúka bratislavská gastronómia.

K reštaurácii patrí aj drevená letná terasa, kde chutí rovnako dobre ako vo vnútri. V pracovný deň podvečer tu bolo toľko hostí, že by mohla závidieť nejedna reštaurácia v pešej zóne. Pokiaľ Moree vydrží v nastúpenej ceste, môže sa na bratislavskej gastromape veľmi dobre etablovať. Ľudia si nájdu kvalitu aj bez okázalej reklamy. Na základe vlastnej skúsenosti Moree odporúčame na dobrý obed či večeru, alebo na príjemné večerné posedenie pri dobre načapovanom pive.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky 
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola  o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu  si redakcia platila sama.

(red, foto: moree.co)

Páčil sa vám článok?