BEDEKER GURMÁNA: V Hanoi Garden stačí na obed jedno jedlo

18.3.2018
0
HANOI GARDEN NA Drieňovej

Zdroj: web Hanoi Garden

Páčil sa vám článok?

V suteréne a parteri družstevnej hromadnej garáže na Drieňovej ulici pred niekoľkými mesiacmi otvorili vietnamskú reštauráciu HANOI GARDEN. Ide o ďalší prírastok rovnomennej siete reštaurácií s vietnamskou a ázijskou kuchyňou v Bratislave. Je to dôsledok rastúcej obľuby ázijskej kuchyne v hlavnom meste.

Interiér je pomerne priestranný, vpravo vzadu je kuchyňa, pred ňou bar a stoly s ohrievacími misami, ktoré slúžia v čase obeda od 11.00 do 14.00 h ako samoobslužný bufet. Zvyšok reštaurácie je dvojúrovňový, na ulici pred vchodom je ešte priestranná terasa, ktorá však ešte nie je v prevádzke. Na stenách sú fotografie starého aj nového Hanoja, ktoré asi ako jediné navodzujú atmosféru vietnamskej reštaurácie.

V jedálnom lístku majú polievky, šaláty, čerstvé rolky, vyprážané jarné závitky, viet­namské polievky Pho, vietnamskú špecialitu Bún, opekané rezance, rizoto, kuracie, kačacie, hovädzie a bravčové mäso, ryby a morské plody, vegetariánske jedlá.

Pochopiteľne sme najskôr ochutnali vietnamskú polievku Pho, presnejšie hovädziu Pho Bo, čo je hanojský vývar, hovädzie mäso, koriander, cibuľa, široké ryžové rezance. Polievku ponúkajú vo dvoch veľkostiach – XL (0,7 litra) a XXL (1 liter) za 4,50 € resp. 6,00 €. Polievku majú aj v alternatíve kuracia (Pho Ga) alebo krevetová (Pho Tom). Dali sme si tú menšiu porciu, ale treba povedať, že úplne stačí aj ako hlavné jedlo či dokonca ako jedno obedné, či večerné jedlo. Polievka bola vynikajúca, dochutili sme si ju plátkami zázvoru, citrónovou šťavou a chilli. Bola to výborná voľba.

Zdroj: web Hanoi Garden

​Na radu čašníka sme si potom dali vyprážané jarné závitky (6,00 €), teda bravčové mäso s vajcom, zeleninou, sušenými hubami a sklenenými rezancami obaľované v ryžovom papieri. Štyri závitky rozrezané na polovicu so sladkokyslou pikantnou rybacou omáčkou s cesnakom, kalerábom, mrkvou a korením. Opäť porcia poriadne sýta (300 g), závitky boli vynikajúce.

Zdroj: web Hanoi Garden

​Z vietnamských špecialít sme ďalej ochutnali Bún Bo Nam Bô, čo je jedlo z južného Vie­tnamu a tvoria ho varené tenké ryžové rezance (Bún), restované hovädzie mäso, sójové klíčky, pražené arašidy, čerstvý šalátový list, vietnamské bylinky a sladkokyslá pikantná rybacia omáčka s kalerábom, mrkvou a korením. Jedlo opäť ponúkajú vo dvoch veľkostiach – XL (500 g) a XXL (800 g) za 5,50 € resp. 7,00 €. Jedlo bolo famózne. Trochu nás zaskočilo, že rezance a mäso boli teplé a zelenina navrchu studená, na odporúčanie čašníka sme všetko poriadne premiešali a teploty sa vyrovnali.

Zdroj: web Hanoi Garden

​Ako sme už uviedli, v čase obeda funguje Hanoi Garden ako samoobslužný bufet, zákazník si môže vybrať z bohatej ponuky vietnamských a ázijských jedál podľa vlastného výberu a zjesť, koľko zvládne. Malý tanier stojí 3,20 €, stredný tanier 4,80 € a veľký tanier 5,90 €.

Celkovo hodnotíme Hanoi Garden na Drieňovej ulici veľmi vysoko. Vynikajúce jedlo, obrovské porcie, nízka cena, dobrá obsluha, čisto. Trochu neobvyklé miesto, ale dobrý prístup verejnou dopravou či dostatok parkovacích miest pred reštauráciou, dávajú Hanoi Garden všetky predpoklady na úspech.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?