BEDEKER GURMÁNA: Blue Bear ponúka chute Ameriky

20.1.2018
0
Blue Bear

Zdroj: FB Blue Bear

Páčil sa vám článok?

Nová štvrť medzi Mýtnou a Radlinského ulicou už naberá konkrétne kontúry a má aj prvých obyvateľov. Postupne sa v parteri objavujú aj prevádzky obchodu a služieb. Na začiatku Mýtnej ulice v smere z Račianskeho mýta je už v prevádzke RESTAURANT & BAR BLUE BEAR, ktorý sa prezentuje ako reštaurácia s príchuťou Ameriky. Navštívili sme ju a ochutnali.

Interiér je moderný a jednoduchý. Uprostred je bar s kuchyňou, okolo drevené stoly a čalúnené stoličky či kresielka. Steny a strop sú čierne, vďaka vhodnému nasvieteniu však priestor nepôsobí ponuro. Navyše veľkoplošné presklené  výklady do ulice a do dvora poskytujú aj dostatok denného svetla.

Blue Bear má v ponuke hneď niekoľko druhov jedál – okrem štandardného jedálneho lístka a´la carte, sú to tradičné americké raňajky s bezodnou šálkou americkej kávy zadarmo, ďalej denné menu s jednou polievkou a dvoma hlavnými jedlami (6,90 €), týždenné business menu s jednou polievkou, tromi hlavnými jedlami a dezertom (8,90 €) a nedeľné rodinné menu s jednou polievkou, tromi hlavnými jedlami a dezertom (8,90 €).

V jedálnom lístku a´la carte ponúka Blue Bear predjedlá, polievky, hlavné a bezmäsité jedlá, burgre, steaky a dezerty. Z trojice polievok sme ochutnali dve - pikantnú z čiernej fazule so smotanou (3,90 €) a krémovú s pikantným dozretým čedarom a pivom (3,50 €). Obe boli originálne a vynikajúce. A to sme neochutnali tunajší číry vývar z kohútov s rezancami a zeleninou (3,00 €), ktorý je podľa šéfkuchára najlepší v Bratislave. Ochutnáme nabudúce.

Z pestrej ponuky šiestich burgrov sme si dali guacamole burger, čiže šťavnaté hovädzie v domácej žemli s guacamole, chrumkavou slaninkou, paradajkou, čedarom a rukolou (11,50 €). Slanina nebola vôbec chrumkavá, práve naopak, navyše bola s kožou, čo nepovažujeme za najlepšie riešenie. Inak bol burger chuťovo vynikajúci, rovnako ako pečené hranolčeky, nie však paradajková omáčka k zemiakom, ktorá pripomínala skôr pretlak.

Zdroj: FB Blue Bear

​Z hlavných jedál sme si vybrali chilli con carne zjemnené horkou čokoládou (7,90 €) a hovädzie metballs (guľky) so špagetami a paradajkovou omáčkou (7,90 €). Čokoládová variácia mexickej fazule s mletým hovädzím mäsom bola originálna, dávame však prednosť tradičnému chilli. V pravej americkej kuchyni, či tex-mex nesmie chýbať  chilli. Rovnako chutné boli aj hovädzie guľky so špagetami, ocenili sme, že mäso nebolo zbytočne dochucované a zachovalo si hovädziu chuť.

Blue Bear nie je prvou reštauráciou, ktorá v Bratislave stavila na americkú kuchyňu. Treba však priznať, že patrí k tým lepším. V ponuke má dokonca aj bizóní steak buffalo s karamelizovanou bourbon cibuľkou (25 € / 100 g). Cenovo patrí Bule Bear k vyššiemu štandardu, úmerná tomu je však aj kvalita jedál. V čase obeda je to síce skôr podniková jedáleň zamestnancov firiem sídliacich v komplexe Blumentál, reštaurácia však má potenciál byť aj príjemným miestom pre obyvateľov z okolia.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?