BEDEKER GURMÁNA: Le Papillon je ďalšia katastrofa

8.10.2017
0

Zdroj: Menucka.sk

Páčil sa vám článok?

Na Rybárskej bráne sa menia reštaurácie a krčmy pomerne často. Už rok je v hornej časti ulice pri vyústení na Hlavné námestie Restaurant LE PAPILLON, ktorá tu nahradila podpriemernú reštauráciu so zlou povesťou. Keďže Rybárska brána je vstupná brána do historického jadra, zaujímalo nás, na čo narazia návštevníci centra a turisti pri návšteve pešej zóny.

Ako sme si už v Bratislave zvykli, aj keď sa niečo volá reštaurácia či restaurant, vôbec tak nevyzerá a nemusí ňou byť. Drevené stoly bez obrusov a lacné koženkové kresielka s ošúchanými opierkami vôbec nenavodzujú dojem reštaurácie. Le Papillon sa prezentuje ako talianska reštaurácia, preto je trochu zarážajúci jej francúzsky názov (v preklade motýľ). Pre našinca je rovnako nepochopiteľné, že popri cestovinách, rizotách, steakoch a šalátoch v jedálnom lístku nájdete aj bryndzové halušky so slaninou (9,90 €) či bryndzové pirohy so smotanou a slaninou (9,90 €).

Ako jedna z mála prevádzok v centre mesta otvára Le Papillon už o 7,00 h a ponúka aj raňajky. Tie sme rovnako ako predjedlá vynechali, z trojice polievok sme však ochutnali až dve. Žiaľ, naše sklamanie bolo obrovské. Kuracia polievka zo zeleninou a rezancami (2,90 €) bola úplne, ale úplne, bez chuti. Žiadne korenie ani soľ. Rozvarené cestoviny to celkom dorazili. Keďže na stole chýbali soľnička aj korenička, na požiadanie sme dostali obe, ale soľnička bola bez soli. O nič lepšia nebola ani malajzijská ostrá krevetová polievka zjemnená kokosovým mliekom, koriandrom, pórom a ryžovými rezancami (5,40 €). Ázijské polievky sú dnes v kurze, takže Bratislavčania môžu porovnávať. Táto bola podľa našich skúsenosti zatiaľ najhoršia. Nevýrazná a bez chuti. Obe polievky sme dostali na stôl asi 25 minút po objednávke a obe vlažné.

O niečo lepší bol hovädzí steak so zemiakmi na bylinkovom masle a šalátom (26,90 €) s omáčkou zo zeleného korenia (1,90 €), ktorý však bol s pečenými zemiakmi. Steak sme dostali na stôl trištvrte hodinu po objednávke, chuťovo bol v pohode, ale cenovo poriadne vysoko. Za rovnakú cenu dostať steak z prémiovej sviečkovice v najlepších reštauráciách v centre mesta. V Le Papillon je cena prehnaná.

Pokiaľ ide o rýchlosť obsluhy, zlatým klincom bolo lososové penne s krémovou omáčkou, bielym vínom a petržlenovou vňaťou (10,90 €), ktoré sme dostali na stôl skoro hodinu od objednávky, keď bol steak už zjedený. Navyše penne zostali verné obrazu polievok – bez chuti, krémová omáčka bola z neznámych príčin zelená, cestoviny boli zmiešané s plátkami cukiny a paradajky – na stôl sme dostali niečo úplne iné, ako sme očakávali a bolo zobrazené v jedálnom lístku.

Le Papillon je podľa všetkého ďalšou pascou na turistov. Tieto reštaurácie sa koncentrujú práve na Rybárskej bráne, vyznačujú sa tým, že domáci sa im vyhýbajú, veď aj počas našej návštevy sme tam boli jediní domáci. Na základe doterajších skúsenosti musíme konštatovať, že Le Papillon nijakým spôsobom neprispieva k zvýšeniu kvality bratislavskej gastronómie. Našťastie, domáci to zrejme už vedia. 

Naše hodnotenie: 1 hviezdička
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

(rs, foto: menucka.sk)

Páčil sa vám článok?