BEDEKER GURMÁNA: Fach na Ventúrskej chutí výborne

5.10.2017
0

Zdroj: FB Bread& Coffee FACH

Páčil sa vám článok?

Na rohu Ventúrskej so Zelenou je Bread& Coffee FACH, kde okrem kávy a čerstvo pečeného chleba majú aj slušnú ponuku jedál. Vyskúšali sme ho.

Mozartov dom prešiel komplexnou rekonštrukciou, v rámci ktorej sa okná v parteri zmenili na otvárateľné výklady, čím vnútorný priestor získal viac svetla a umožnil prepojiť interiér s ulicou. Drevená podlaha, svetlé steny, drevený mobiliár. Interiér pozostáva z niekoľkých vzájomne prepojených miestností, je zariadený jednoducho a účelne.

Bread & Coffee FACH je vlastne pekáreň, kde pečú niekoľko druhov chleba a pečiva, podávajú kávu, ale okrem toho aj varia. V ponuke majú dvanásť jedál, ktoré obmieňajú podľa sezóny. Ponúkajú dve predjedlá (snacks), dve polievky, tri šaláty, tri sendviče a dve teplé jedlá. Okrem toho majú dennú ponuku dvoch jedál.

Chlieb s maslom a chlebom (?) za 2,90 € sme si nedali, chlebík sme však ochutnali. Obe polievky boli výborné - studená jogurtová polievka s marinovanou uhorkou (5,90 €), ale aj brokolicový krém s pošírovaným vajíčkom a chrumkavou brokolicou (5,50 €). Zaujalo nás servírovanie polievok, keď nám na tanieri doniesli nakrájanú uhorku, resp. vajíčko s brokolicou a následne ich zaliali polievkou. Bez preháňania boli obe vynikajúce.

Rovnako chutné boli aj obe hlavné jedlá, či už prsia z kukuričného kuriatka s pečeným karfiolom a rukolovým pestom (9,90 €) alebo grilovaný baklažán s fazuľovým pyré a cesnakovým aioli (8,90 €). Karfiol bol trochu tvrdý, možno by ho mohli pred pečením trochu blanšírovať, ale inak sme si veľmi pochutili. Teplý sendvič z trhaného bravčového mäsa s karamelizovanou cibuľou a feniklovým šalátom (6,90 €) bol tiež chutný.

Z ponuky nápojov sme ochutnali domácu limonádu z malín a ruže (3,90 €/ 0,5 l) a domáci ľadový čaj z honeybush (medový ker) a rakytníka (3,90 €/ 0,5 l).
Keďže v dnešnej dobe je problém nájsť dobrý personál, oceňujeme, že obsluha bola pozorná, slušná a vedela poradiť. K polievkam sme dostali aj chlebík, ktorý bol skutočne vynikajúci. Na záver sme si preto jeden bochník pšeničného kváskového chleba (2,45 €) kúpili. Vydržal niekoľko dní a chutil stále rovnako.


Naše hodnotenie: 4 hviezdičiek
Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?