BEDEKER GURMÁNA: Reštaurácia Melrose príliš nenadchla

31.7.2017
0

Zdroj: melroseapartman.sk

Páčil sa vám článok?

Na konci Betliarskej ulice za Dolnozemskou cestou sme objavili apartmánový komplex Melrose, ktorého súčasťou je aj rovnomenná reštaurácia. Vydali sme sa teda na úplný koniec Petržalky, aby sme zistili, ako chutí Reštaurácia MELROSE.

Priestranné parkovisko pred budovou je prístupné netradičným tunelom zo Sitnianskej ulice. Napriek tomu, že sme sa ocitli na úplnom konci mesta, je tu prístup aj verejnou dopravou, zastávka MHD je priamo pred komplexom. Ide o modernú novostavbu s bazénom v átriu, podobne ako v americkom seriáli, ktorého názvom sa zrejme nechali inšpirovať majitelia apartmánov.

Reštaurácia je otvorená už od 8.00 h, nachádza sa prakticky hneď vo vestibule objektu. Vpravo je barový pult, za ním je reštauračná časť, oproti sa nachádza kaviarenská časť, v átriu v susedstve bazéna je terasa.

Melrose má v ponuke raňajky, predjedlá, polievky, ryby, jedlá z mäsa, cestoviny, rizotá, šaláty. Zaujala nás cenotvorba, kde ceny nie sú zaokrúhlené, čo pôsobí trochu zvláštne. Posúďte sami.

Z polievok sme ochutnali tradičný slepačí vývar s domácou cestovinou (2,13 €) a dubákový krém s tekvicovými pagáčikmi (3,39 €). Obe polievky boli príliš horúce a presolené, ani cestoviny nevyzerali veľmi domáco. Nenadchla nás ani jedna. Ako hlavné jedlo sme si dali bravčovú panenku plnenú anglickou slaninkou a syrom s modrou plesňou vyprážanú v mandľovej kruste (7,99 €) s opekanými zemiakmi (1,69 €) a talianske hubové risotto Con Pollo s cibuľkou, kuracími kúskami, hubami, posypané parmezánom (7,43 €). Panenka bola taká obyčajná, porcia zemiakov zbytočne veľká. Rizoto si prívlastok talianske nezaslúži, kto navštívil niektorú z bratislavských reštaurácií s talianskym personálom, nám dá určite za pravdu. Na náš vkus bolo rizoto zbytočne celé zasypané rukolou. Rovnako zmiešať huby s kuracinou nemusí byť vždy najlepšie riešenie.

Celkovo sme boli z návštevy reštaurácie Melrose sklamaní. Pravdou je, že reštaurácia je primárne určená pre krátkodobých či dlhodobých obyvateľov apartmánov, ktorí v okolí veľmi na výber nemajú. Napriek tomu by malo byť ambíciou každej hotelovej reštaurácie osloviť aj miestnu klientelu. Nie je dobrým vysvedčením reštaurácie, ak v jej hodnotení boduje interiér či exteriér pred kvalitou kuchyne. V tomto prípade sme posedenie na terase pri bazéne ocenili viac, ako tvorivosť a umenie kuchára.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola  o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?