BEDEKER GURMÁNA: Reštaurácia Flip stavila na veľké porcie

17.7.2017
0

Zdroj: restauraciaflip.sk

Páčil sa vám článok?

Na prízemí a terase panelového domu na Tupolevovej ulici v Petržalke sme navštívili REŠTAURÁCIU A PIVÁREŇ FLIP.

Flip je tu už viacero rokov a prešiel viacerými premenami. Súčasná podoba je ladená v akomsi hispánskom štýle – steny obložené kúskami ornamentálnych kachličiek, kovaného nábytku, na stenách sme objavili všetko možné – od reprodukcií starých máp a obrazov, fotografií, hodín až po sekery. Interiér pripomína trochu španielske vetešníctvo, kde každý donesie niečo drobné. Celkovo pôsobí exotickým a útulným dojmom, ktorý absolútne nekorešponduje so socialistickou architektúrou panelového domu.

Spodná časť je vyhradená fajčiarom, pivárom a, žiaľ, aj gamblerom. Práve dva hracie automaty pri výčape pôsobia nevhodne a rušivo. Na poschodí je nefajčiarska časť s prevažujúcou funkciou reštaurácie a pekným výhľadom na Chorvátske rameno.

V jedálnom lístku sme našli všetko možné. Flip patrí k podnikom, kde sa snažia uspokojiť každého, čo sa však dá len na úkor kvality. V ponuke majú polievky, bezmäsité jedlá, rizotá, špecia­lity, panvičky, burgre, jedlá z kuracieho a bravčového mäsa, šaláty a 14 druhov pizze. Na stoloch sú aj ďalšie ponuky – týždenné a víkendové menu, rôzne akcie, kaž­dé jedno v inom obale, čo pôsobí dosť nevkusne. Výber jedál bol priveľký zrejme aj na kuchára, preto boli niektoré priamo v jedálnom lístku prečiarknuté.
Zo štvorice polievok sme ochutnali dve – číru cesnakovú so syrom a krutónmi, teda opečenými kúskami chleba, (1,50 €) a fazuľovú s údeným mäsom (2,30 €). Obe polievky boli chutné, servírovanie v miskách má však jedno veľké úskalie – pokiaľ je polievka horúca, chladne pomaly. Potom sa môže stať to, čo nám, že polievka ešte nebola zjedená a už sa na stole objavilo hlavné jedlo. Fazuľová bola poriadne hustá a mimoriadne chutná.


Ako hlavné jedlo sme si dali bravčovú panenku v slaninkovom župane na medovej omáčke so šťuchanými zemiakmi (7,80 €) a Flip burger s hranolčekovou oblohou (6,50 €). Obe porcie boli extrémne veľké, zdá sa však, že Flip stavil na veľké porcie a niektorí zákazníci to stále oceňujú. Panenka nebola vo vnútri prepečená, v burgri bola okrem majonézy aj horčica, k tomu ešte osobitne bbq omáčka.

Reštaurácia FLIP patrí k tradičným bratislavským podnikom, kde nesmie chýbať „černohor“, halušky, koleno, ale aj aktuálne módne burgre či pizza. Dokonalý guláš, ktorý má stále, žiaľ, svojich priaznivcov. Žiadna veľká gastronómia, hlavne nech je brucho plné a je čo vypiť.


Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?