Petrova reštaurácia oživuje novú štvrť

22.6.2017

Zdroj: Peter's Restaurant

Páčil sa vám článok?

V novej obytnej štvrti na konci Petržalky sme objavili okrem iného aj novú reštauráciu, ktorá je dôkazom, že v Slnečniciach to nežije len podľa reklamy, ale aj skutočne.

Peter´s Restaurant & Wine Bar sa nachádza v parteri jedného z obytných domov s výhľadom na štátnu cestu do Rusoviec, ale aj na dláždené priestranstvo vo vnútrobloku Slnečníc.

Interiér je jednoduchý a moderný – betónový strop s priznanou vzduchotechnikou, veľkoformátová dlažba, čierne steny. Uprostred barový pult z pohľadového betónu, za ním kuchyňa. Zaujalo nás, že gril nie je v kuchyni, ale priamo v reštaurácii hneď vedľa barového pultu. Vďaka výkonnej vzduchotechnike nepôsobí rušivo. Masívne drevené stoly vyvolávajú pocit solídnosti, rovnako vkusné a jednoduché drevené stoličky.

Ponuku jedál majú jednoduchú – predjedlá, polievky, cestoviny, regionálne hlavné jedlá, jedlá z grilu, šaláty, dezerty. Predjedlá sme tentokrát vynechali, aj keď kačací rillet s chrumkavým pečivom (7,50 €) vyzeral v jedálnom lístku lákavo. Z ponuky štyroch polievok (vývar podľa ponuky, polievka podľa dennej ponuky, paradajková a hríbový krém) sme si vybrali dve – slepačí vývar s taštičkou plnenou hovädzím mäsom (2,50 €) a paradajkovú s parmezánom a bazalkou (2,50 €). Obe nám naservírovali mimoriadne horúce, hladnejšia povaha by si pokojne mohla spáliť aj jazyk. Ocenili sme, že vývar nebol zbytočne presolený, ako sme zvyknutý z iných bratislavských reštaurácií, práve naopak, kuchár nechal dosolenie na zákazníka. Prekvapilo nás hovädzie mäso v taštičke, očakávali by sme skôr slepačie. Obe polievky boli inak v rámci štandardu.

Z regionálnych jedál sme si na radu čašníka dali konfitované kuracie stehno s kuskusom (8,90 €). Čo je na kuskuse regionálne síce netušíme, ale treba povedať, že sme si veľmi pochutili. Kuskus s kúskami sušenej paradajky však bol trochu prislaný. Cestovinám sme odolali, nemohli sme si však nechať ujsť Peter´s Burger (10,90 €) so syrom gruyer, šalátom, cibuľou, slaninkou a pečenou marinovanou repou v opečenej žemli s cibuľovými krúžkami a hranolčekmi ako prílohou. Treba povedať, že burger bol veľmi chutný, cvikle sa nám však ušiel len malý plátok, inak to bola porcia riadna a nasýtila by aj hladného námorníka.

Okrem burgra ponúka Petrova reštaurácia na grile aj steaky, ktoré cenovo výrazne zaostávajú za steakmi v užšom či širšom centre mesta. Práve prijateľné ceny sú, podľa nás, konkurenčnou výhodou Peter´s Restaurant & Wine Bar. Práve pomer kvality a ceny dáva Petrovi šancu osloviť a získať si zákazníkov nielen spomedzi nových obyvateľov Slnečníc, ale možno aj z okolia.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Predajcovia neboli  o návšteve informovaní. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie