BEDEKER GURMÁNA: Slovenská piváreň príjemne prekvapila

24.4.2017
0
Slovenská piváreň príjemne prekvapila - Slovenska pivaren1
Páčil sa vám článok?

Keď dvaja robia to isté, nemusí byť výsledok rovnaký. To je aj prípad reštaurácii, ktoré sa v uplynulých rokoch vystriedali na Sedlárskej ulici 5. Napriek tomu, že ide o výbornú adresu, reštaurácie a pivárne tu v posledných rokoch vydržia najviac rok. Pritom konkurencia cez ulicu sa na tom istom mieste drží dobrých 20 rokov. Tak sme sa opäť vybrali na Sedlársku, aby sme navštívili SLOVENSKÚ PIVÁREŇ.

Oproti Čiernej studni, ktorú sme tu navštívili naposledy, boli čierne steny premaľované na bielo a treba povedať, že priestor hneď získal nový rozmer. Dispozícia vnútorného priestoru zostala zachovaná, čiastočne bol obmenený mobiliár. Na kamenných pilieroch zostali televízne obrazovky, dnešná piváreň bez futbalového prenosu asi už nemôže byť.

Ponuka jedálneho lístka Slovenskej pivárne je prostá – 7 predjedál, 3 polievky, 16 hlavných jedál. Predjedlá sú však skôr jedlami k pivu – veď kto  by si dal ako predjedlo pred nedeľným obedom utopenca (4,30 €) či nakladaný hermelín (6,90 €)? Polievky sme ochutnali všetky tri – poctivý slepačí vývar (3,30 €), domácu krémovú cesnačku v bochníku (4,50 €) a demikát s vypečenou slaninkou a jarnou cibuľkou (3,60 €). Všetky tri boli vynikajúce. Vývar nemal chybu, bryndzový demikát bol nielen originálny, ale aj chutný. Aj keď nie sme fanúšikmi cesnakových polievok v bochníku a v minulosti sme servírovanie polievky do bochníka kritizovali ako plytvanie, po návšteve Slovenskej pivárne musíme zmeniť názor. Polievka bola síce málo cesnaková, ale bochník bol vynikajúci – čerstvý a opečený do chrumkava.

Z hlavných jedál sme si vybrali opäť tri – pomaly pečené marinované rebierka s kyslou prílohou (13,90 €), divinový guláš na čiernom pive s domácimi zemiakovým knedlíkom (13,90 €) a kuracie prsia plnené slaninkou a údeným oštiepkom s pečenými zemiakmi (12,20 €). Rebierka boli vynikajúce, porcia bola obrovská, pre normálneho jedáka priveľká, tretinu sme si museli nechať zabaliť. Guláš bol veľmi chutný, knedlík nič mimoriadne. Kuracie prsia boli tiež výborné, pečené zemiaky prislané. Zdá sa, že prílohy sú slabšia stránka Slovenskej pivnice.

Ocenili sme, že Slovenská pivnica je skutočne slovenská – výberom jedál, ale aj ponukou piva -  výlučne zo slovenských pivovarov. Celkovo sme boli v Slovenskej pivárni milo prekvapení, pozornou obsluhou, dobrým jedlom, ale aj dobre načapovaným pivom. Za posledné roky azda najlepší koncept na Sedlárskej ulici 5. Držíme palce, nech vydrží o niečo dlhšie ako predchodcovia.


Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola  o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


(rs, foto: abn)

Páčil sa vám článok?