BEDEKER GURMÁNA: Mr. Dou ponúka ázijskú kuchyňu

7.4.2017
0
Bedeker gurmána: mr. dou ponúka ázijskú kuchyňu - bedeker
Páčil sa vám článok?

Na začiatku Gorkého ulice sme boli naposledy pred tromi rokmi, keď sme navštívili reštauráciu Narnia Pub. Zatvorili ju krátko po zatknutí jej spolumajiteľa, už niekoľko mesiacov je tam RESTAURANT MR. DOU s pestrou ponukou ázijskej kuchyne. Od sushi, cez predjedlá, polievky, šaláty, cestoviny ramen, hlavné jedlá, ryby a plody mora, zeleninové jedlá, až po praženú ryžu a rezance.

Po Narnii ostal drevený vstupný portál prekrytý novým názvom reštaurácie.  Interiér je minimalistický, žiadny drahý mobiliár, len masívne drevené stoly a jednoduché lavice a stoličky. V zadnej časti je kuchyňa a bar. V jedálnom  lístku sú jedla čínskej, japonskej, kórejskej, thajskej či vietnamskej kuchyne.

 Z polievok sme ochutnali hneď tri – ostro-kyslú (2,90 €), kuraciu polievku so sklenenými rezancami (3,20 €) a polievku s morskými riasami a plnenými taštičkami wan-tan (3,50 €). Ostro-kyslá nesklamala, výborná bola aj kuracia, aj keď vývar bol na slovenské pomery trochu slabý. Okrem ryžových rezancov bola polievka plná zeleniny a húb, hustá bola aj polievka s riasami a taštičkami.

Z hlavných jedál sme si dali kačicu na pekinský spôsob s plackami, rezancami z uhorky a póru a sladkou sójovou omáčkou (12,90 €). Ako nás inštruovala čašníčka, tzv. mandarínske placky sa natrú omáčkou a zrolujú sa do nej kúsky uhorky, póru a kačacieho mäsa. Veľmi chutné jedlo. Ochutnali sme aj bravčové mäso na Tang-cu-rou spôsob s ryžou (8,90 €), známe skôr ako bravčové na sladko-kyslý spôsob. Z ponuky pražených jedál sme si ešte dali pražené široké rezance s hovädzím mäsom (6,50 €). Všetky porcie boli pomerne veľké, napriek tomu neboli sýte, a to najmä vďaka množstvu zeleniny.

Hodnotiť čínsku či ázijskú reštauráciu nie je jednoduché, podobných podnikov je v meste množstvo, pričom jedlá spravidla rovnako chutia. V Mr. Dou nás zaujala sezónna ponuka s medvedím cesnakom, presnejšie pražená sépia s medvedím cesnakom (12,90 €). Ochutnáme možno nabudúce.

Počas návštev reštaurácie Mr. Dou sme si všimli množstvo tunajších Ázijcov, čo je znamenie, že reštaurácia nie je určená len Slovákom, ale aj „našincom“, čo je do istej miery aj záruka kvality jedál. Rovnako sem vedú aj kroky turistov z ázijských krajín, ktorí pri návšteve Bratislavy zrejme uprednostňujú vlastnú kuchyňu.

Mr. Dou nás prekvapil pestrou ponukou jedál, ale aj dobrou kuchyňou. Musíme priznať, že nie sme vyslovení experti na čínsku či ázijskú kuchyňu, ale tu nám chutilo. V centre mesta je viacero ázijských reštaurácií, táto však rozhodne za návštevu stojí.


Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola  o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Foto: ms

Páčil sa vám článok?