Bedeker gurmána: Nové Kobe varí len pre bohatých

11.2.2017
0
Bedeker gurmána: nové kobe varí len pre bohatých - kobe2 Bedeker gurmána: nové kobe varí len pre bohatých - kobe2
Páčil sa vám článok?

Na Hviezdoslavovom námestí po desiatich rokoch skončila prevádzku reštaurácia Argetinian Steakhouse El Gaucho. Svojho času ponúkala najlepšie steaky v meste, dnes je na jej mieste nová reštaurácia, ktorá zachovala tradíciu steakov s dôrazom na mäso z japonského plemena waygu, pričom ju rozšírila o špeciality japonskej kuchyne. Navštívili sme Kobe steak grill sushi.

Na úvod treba povedať, že podobne ako El Gaucho, aj Kobe je súčasťou konceptu, ktorý úspešne funguje v Prahe. K trojici pražských reštaurácií tak pribudla prvá bratislavská, pričom jedálny lístok je všade rovnaký. Interiér reštaurácie sa výrazne zmenil, je svetlejší a pôsobí  vzdušnejšie –biele steny, kožené stoličky. Výzdoba interiéru je minimalistická, ale vkusná.

V jedálnom lístku majú polievky, predjedlá, japonské rezance, rybie a mäsové špeciality, jedlá z grilu, hovädzie v štýle Kobe, hovädzie z pravého Kobe, šaláty, dezerty a špeciality japonskej kuchyne teda sushi.

Z polievok sme ochutnali misoshiru zo sójovej pasty s riasami wakame (4,00 €) a pikantnú polievku z rybieho vývaru s krevetami, sklenými rezancami  a špargľou Ebi (5,50 €). Obe polievky boli vynikajúce, aj keď cenovo niekde úplne inde, ako býva zvykom v reštauráciách s japonskou kuchyňou či donáškach, kde sa polievka miso pohybuje od 1,40 € do 2,50 €.

Ako predjedlá sme si vybrali taštičky plnené bravčovým mäsom so sezamovým olejom a chilli a zeleninou Gyoza (tri kusy za 6,50 €) a krevety Black Tiger smažené v tempure s wasabi majonézou a zeleninou (tri kusy za 8,00 €). Obe boli opäť vynikajúce, aj keď za tie peniaze by sme mali niekde inde aj hlavné jedlo.

Pri výbere hlavných jedál sme zvolili ryby, presnejšie grilovaného tuniaka  v sečuánskom korení a zázvore s omáčkou chimichuri (20,00 €), a z grilu sme si vybrali hovädzí striploin steak z nízkej roštenky z plemena Aberdeen Angus (19,00 €). V oboch prípadoch bolo mäso príliš slané a korenené. Pre servírovaním sme na stôl dostali soľničku a koreničku, ktoré použil na dochutenie azda len niekto, kto má totálne otupené chuťové poháriky. Proti gustu žiadny dišputát, ale v tomto prípade by sme privítali nechať solenie a korenie na zákazníka.

Treba povedať, že Kobe sa zaradilo do série luxusných bratislavských reštaurácií a rozhodne to nie je pre široké masy. Nielen kvalitou jedla a úrovňou obsluhy, ale najmä cenami, ktoré sa nám na základe našich skúseností zdajú premrštené. Takmer sa nám pretočili „panenky“, keď sme v jedálnom lístku objavili steak z hovädzej roštenky z japonského plemena wagyu za 90,00 € (100 g), resp. 163,00 € (200 g).

S výnimkou presolených a prekorenených steakov z hovädzieho angusu a tuniaka, sme nemali pri návšteve bratislavskej reštaurácie KOBE žiadne iné výhrady. Ak Bratislava uživí takúto luxusnú reštauráciu, môžeme si len blahoželať.


Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola  o návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?