Grunt nemá poctivú prešporskú kuchyňu

5.2.2017
0
Grunt nemá poctivú prešporskú kuchyňu - Grunt Grunt nemá poctivú prešporskú kuchyňu - Grunt
Páčil sa vám článok?

V parteri obytného domu na Rusovskej ceste sme objavili reštauráciu, ktorá nás prilákala prísľubom poctivej prešporskej kuchyne. Keďže táto časť Bratislavy nikdy nepatrila do Prešporku (označenie Bratislavy do roku 1919), zaujímalo nás, na čo chce miestna kuchyňa nadviazať a predovšetkým ako. Navštívili sme teda GRUNT RESTAURANT.

Bytový dom je novostavbou, v parteri sú obchodné prevádzky a služby. Jednou z nich je aj reštaurácia, ktorá má vstup z Rusovskej cesty, pričom z paralelnej Pečnianskej ulice, kde je jediná možnosť parkovať, je neprístupná. Nie každý sem však musí prísť autom, pre ľudí z okolia a bytového domu môže byť príjemné mať na prízemí reštauráciu.

Interiér je členený na dve časti, v dolnej je barový pult s kuchyňou a niekoľkými stolmi, vo vyvýšenej časti sú ďalšie stoly a toalety. Podlaha z betónu, resp. drevenej palubovky, trochu noblesné stoličky a lavice potiahnuté koženkou, drevené stoly s domáckymi modro-bielymi obrusmi. Jediný vešiak na vyše zhruba tucet stolov je veľmi málo.

Grunt nás prekvapil až prílišnou jednoduchosťou jedálneho lístka – nielen čo sa týka ponuky, ale aj prevedenia. Dve predjedlá, tri polievky, šesť hlavných jedál a dva šaláty na papieri formátu A4, môžu niekoho vystrašiť. Aby sme boli spravodliví, k tomu však ponúkajú aj tzv. hotovky, čo je denná ponuka jednej polievky (0,90 €), mäsového a bezmäsitého jedla (4,30 €).

Polievky sme ochutnali dve – silný hovädzí vývar s pečeňovými knedličkami (2,20 €) a paradajkovú s parmezánovými hoblinkami (2,20 €). Vývar bol chuťovo v poriadku, ale mútny, no jedna z dvoch knedličiek bola vo vnútri surová. V prípade vnútornosti to považujeme za vážny prešľap.  Paradajková bola podľa všetkého z pretlaku, o niečo lepšia ako zo školskej jedálne.

Z hlavných jedál sme si vybrali hovädzie líčka na červenom víne so zemiakovou kašou (8,80 €) a kurací steak na grilovanej zelenine (9,60 €). Hovädzie bolo vynikajúce, kaša úplne bez chuti. Voči steaku z kuracích pŕs sme nemali žiadnu výhradu, zelenina však nebola grilovaná, ale skôr opečená na oleji.

Na záver sme dostali chuť na dezert, v jedálnom lístku však nebola o ňom ani zmienka. Na našu otázku, či majú dezerty v ponuke sme sa od unudenej čašníčky dozvedeli, že asi nejaké dostali, vraj sa pôjde spýtať. Nakoniec z toho bola horúca čokoládová tortička so zmrzlinou a šľahačkou (4,80 €). Na stôl sme ju dostali bez dezertovej lyžičky či vidličky, po upozornení nám čašníčka doniesla čajovú lyžičku. Určite lepšie ako polievková.

Celkovo sme z návštevy Grunt boli sklamaní. Jednak sme tam boli sami, čo nie je dobrá vizitka žiadneho podniku, obsluha bola jedna veľká katastrofa. Slečna by možno mala pomýšľať o práci, ktorá by ju viac bavila, kde by mohla nerušene telefonovať či sledovať mobilný telefón. Kuchyňa nebola podľa nás vôbec prešporská, jej ponuka vrátane bryndzových halušiek s údenou slaninou (7,60 €) alebo vyprážaný syr s hranolčekmi a tatárskou omáčkou (6,80 €) rozhodne nepatria k špecialitám prešporskej kuchyne. Ako sme ochutnali, ani stopercentne  poctivá nie je.


Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

(red, foto: menucka)

Páčil sa vám článok?