Netradičné vianočné recepty - skúste prekvapiť hostí kuracinou

24.12.2016
0
Netradičné vianočné recepty - skúste prekvapiť hostí kuracinou - Sona1 Netradičné vianočné recepty - skúste prekvapiť hostí kuracinou - Sona1
Páčil sa vám článok?

Na vianočné sviatky zvykneme jedávať tradičné jedlá, ale niekedy nezaškodí svojich hostí prekvapiť niečím neobvyklým. Vyskúšajte si pripraviť kuracie mäsko s hráškom a údenou slaninkou. Je to dobrota, po akej sa budú vaši hostia doslova oblizovať. Recept nám poslala Soňa Žilčayová - študentka prestížnej kuchárskej školy Alain Ducasse v Paríži.

Kura s hráškom a údenou slaninou

Zdroj:

Suroviny:

6 kuracích stehien

1 malý hlávkový šalát

200g údenej slaniny

2 strúčiky cesnaku

1 zväzok jarnej cibuľky

300ml kuracieho vývaru

250 g hrášku (mrazeného)

1-2 pl cr?me fraîche

 

Postup:

Slaninu nakrájame na kocky a dáme do panvice. Na miernom ohni opekáme, kým nepustí tuk a nechytí hnedastú farbu. Slaninu vyberieme, ale tuk necháme v panvici. Pridáme kuracie stehná a opečieme do zlatista z každej strany. Pridáme cesnak, najemno nakrájanú jarnú cibuľku a opekáme asi 30 sekúnd, aby mala cibuľka stále zelenú farbu. Zalejeme vývarom, pridáme slaninu a varíme na miernom ohni 15-20 minút.  Po 20 minútach zvýšime teplotu, do panvice pridáme hrášok a varíme ďalších  4 až 5 minút. Skontrolujeme či je kura celé uvarené. Pred podávaním pridame „cr?me fraîche“, zamiešame a cele podávame v hrnci a horúce.

(ars, foto fb sž)

Páčil sa vám článok?