Netradičné vianočné recepty - skúste prekvapiť hostí kuracinou
Netradičné vianočné recepty - skúste prekvapiť hostí kuracinou - Sona1
Na vianočné sviatky zvykneme jedávať tradičné jedlá, ale niekedy nezaškodí svojich hostí prekvapiť niečím neobvyklým. Vyskúšajte si pripraviť kuracie mäsko s hráškom a údenou slaninkou. Je to dobrota, po akej sa budú vaši hostia doslova oblizovať. Recept nám poslala Soňa Žilčayová - študentka prestížnej kuchárskej školy Alain Ducasse v Paríži.
Kura s hráškom a údenou slaninou
Suroviny:
6 kuracích stehien
1 malý hlávkový šalát
200g údenej slaniny
2 strúčiky cesnaku
1 zväzok jarnej cibuľky
300ml kuracieho vývaru
250 g hrášku (mrazeného)
1-2 pl cr?me fraîche
Postup:
Slaninu nakrájame na kocky a dáme do panvice. Na miernom ohni opekáme, kým nepustí tuk a nechytí hnedastú farbu. Slaninu vyberieme, ale tuk necháme v panvici. Pridáme kuracie stehná a opečieme do zlatista z každej strany. Pridáme cesnak, najemno nakrájanú jarnú cibuľku a opekáme asi 30 sekúnd, aby mala cibuľka stále zelenú farbu. Zalejeme vývarom, pridáme slaninu a varíme na miernom ohni 15-20 minút. Po 20 minútach zvýšime teplotu, do panvice pridáme hrášok a varíme ďalších 4 až 5 minút. Skontrolujeme či je kura celé uvarené. Pred podávaním pridame „cr?me fraîche“, zamiešame a cele podávame v hrnci a horúce.
(ars, foto fb sž)