Tatranský Kamzík na Zelenej ulici

7.11.2016
0
Tatranský kamzík na zelenej ulici - koliba kamzik Tatranský kamzík na zelenej ulici - koliba kamzik
Páčil sa vám článok?

V tomto meste už asi naozaj nikto nič negarantuje. Z hotela Perugia na Zelenej ulici je Aplend City, z hotelovej reštaurácie sa stala pobočka tatranskej Koliby Kamzík. Zmena patrí aj k životu v Bratislave, našinec však niekedy skutočne žasne, ako sa toto mesto mení. Využili sme teda túto príležitosť a navštívili KOLIBU KAMZÍK v srdci Bratislavy.

Interiér reštaurácie vychádza z ľudových tradícii slovenskej dediny. Pod stropom je drevený krov s krytinou z trstiny, bielo-modré drevené stoly, stoličky a lavice, na stenách imitácie okien s modrými závesmi. K tomu na stenách a pod oknami slamené a drevené hračky, hlinené nádoby a handrové bábiky. Turisti už nemusia merať cestu do Tatier či na Liptov, autentickú dedinskú kultúru majú priamo v hlavnom meste.

Interiéru a konceptu koliby je prispôsobený aj jedálny lístok. Studené a teplé predjedlá, polievky, špeciality Koliby, slovenské jedlá, šaláty a bezmäsité jedlá a tradičné sladké jedlá presne v duchu vidieckej gastronómie. Od chleba s domácou masťou a škvarkami (1,90 €), cez bryndzové halušky so slaninou a pažítkou (6,90 €) až po zemiakové šúľance plnené makom, preliate maslom a cukrom (6,50 €).

Z predjedál sme si dali grilovaný oštiepok s brusnicami na cereálnom chlebíku (3,90 €). Skromné plátky oštiepku nám naznačili, že porcie tu budú pomenšie. Z trojice polievok - cesnaková s údeným oštiepkom a opečeným chlebom (2,50 €), kapustnica s údeným mäsom, klobásou a hríbmi (3,50 €) a hovädzí vývar s mäsom a domácimi rezancami (2,50€), sme si vybrali tú poslednú. Doniesli nám ju takmer vriacu a v keramickej miske navyše chladla pomaly. Vývar nás sklamal, dva kúsky mäsa sú primálo.

Zo špecialít sme si dali baraní guľáš s bryndzovými pirohmi a mladou cibuľkou (9,90 €) a viedenský teľací rezeň so smotanovo-bylinkovými zemiakmi (12,90 €). Obidve porcie mali len po 150 g, čo je menej ako obvyklý štandard reštaurácií v meste. A tak šesť pirohov s malými kúskami baraniny pôsobilo ako detská porcia. Navyše o guľáši má našinec inú predstavu. Viedenský šniceľ síce do koliby nepatrí, ale čo by nespravili pre turistu. Škoda, že trojobal nedržal na mäse a rezeň sa pri krájaní rozpadával. Zo smotanovo-bylinkových zemiakov sa vykľula obyčajná zemiaková kaša.

Ocenili sme pozornú obsluhu, kuchyňa nás sklamala. Koncept tatranskej koliby v historickom centre Bratislavy je sám osebe sporný. Tradíciu mala svojho času slovenská reštaurácia, ktorá však bola predsa len o niekoľko úrovní vyššie. Nevedno, či práve Koliba Kamzík bratislavskej gastronómii chýbala, nezačala najlepšie, aspoň má čo zlepšovať.


Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?