Unity Street je ďalším krokom vedľa

14.10.2016
0
Unity street je ďalším krokom vedľa - unity_street
Páčil sa vám článok?

Po tom, ako rekonštrukcia Štúrovej ulice pred rokom zabila Karmínu ako jednu z ikon bratislavskej gastronómie, dlho tu nevydržala ani Pastva, ktorú sme navštívili v máji. V atraktívnom priestore na rohu Štúrovej a Tallerovej ulice je už tretia prevádzka za posledných 12 mesiacov. Teraz je tu Craft Beer & Food & Cafe UNITY STREET.

Interiér reštaurácie sa oproti našej poslednej návšteve výraznejšie nezmenil. Podobne ako pred polrokom, aj teraz je rozdelený na dve časti - fajčiarsku s výčapom a s oknami do Štúrovej a nefajčiarsku s kuchyňou s oknami do Tallerovej. Drevené stoly, drevené a plechové stoličky, kožené kreslá. Fajčiarska časť je oddelená sklenenou stenou, dvere však boli pri opakovaných návštevách vždy otvorené.

Čo nás pri návšteve Unity Street najviac prekvapilo, bola slabá ponuka jedál. Jedna polievka, dve predjedlá, tri burgre a štyri mäsové jedlá. Zato pomerne slušná ponuka pív malých slovenských pivovarov - čapovaných aj fľaškových.

Ochutnali sme toskánsku paradajkovú polievku s parmezánom a bazalkou (2,49 €). K pivu by sme očakávali niečo sýtejšie, ale zrejme ju obľubujú kuchár alebo majiteľ, inak si nevieme vysvetliť, prečo je takáto polievka v ponuke pivárne. Navyše nás vôbec ničím neohúrila.

Z trojice burgrov - hovädzí cheeseburger (8,99 €), bravčový basic street burger (7,39 €) a kurací burger s gorgonzolou (7,99 €) nám čašníčka s východným prízvukom odporučila hovädzí ako najlepší. Bravčový je vlastne cigánska, a kurací tiež, takže jediný skutočný burger bol len hovädzí. Žemľa bola menšia, ale trojdielna, pričom hovädzia placka bola len jedna, medzi ďalšími dvoma vrstvami bola slaninka so syrom. Na jedenie rukami bol burger privysoký. K tomu ohrievané hranolčeky a akási studená paradajková omáčka. Katastrofa.

Z mäsových jedál sme si dali bravčovú kotletu so šampiňónmi, pečenou paprikou, prosciuttom a baby zemiakmi (7,39 €). Bol to poriadny hrubý kus karé s kosťou, nasýtilo to, ale tiež sme z toho nepadali do kolien.

Na záver sme si dali ako dezert čokoládové semifredo (4,29 €), teda dva rezy domácej zmrzliny.

Celkovo hodnotíme Unity Street ako to najhoršie, čo sme v tomto priestore za posledné roky zažili. Ospalá obsluha, ktorá nám navyše poplietla objednávku, keď sa pri servírovaní kotlety spýtala, či sme mali hovädzí alebo bravčový burger. Samozrejme, že ten náš doniesla asi o 8 minút neskôr.

Podzemný priestor na Štúrovej ulici mal kedysi svoju atmosféru, nový prevádzkar však potenciál, ktorý mali roky Mäsiari a Karmína, vôbec nevyužil. Ani drahé pivo z malých pivovarov to nezachráni.


Naše hodnotenie: 1 hviezdička
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?