Na Nedbalovej otvorili Mecheche

7.10.2016
0
Na nedbalovej otvorili mecheche - mecheche Na nedbalovej otvorili mecheche - mecheche
Páčil sa vám článok?

Na Nedbalovej ulici sa reštauráciám v minulosti veľmi nedarilo. Indická reštaurácia sa presťahovala, cigánska tu dlho nevydržala. Len pred pár dňami tu oproti galérii Nedbalka otvorili novú reštauráciu Snack Bar MECHECHE. Vtipný názov, ktorý v sebe skrýva ľudový výraz pre večierok, ale aj dve španielske slová Meche a Che. Inšpiráciou totiž boli práve španielske tapas bary.

Interiér Mecheche je originálny, kamenná dlažba v tvare parkiet tvorí aj obloženie baru. Steny a strop sú čierne, vhodne zvolenie osvetlenie však vôbec nenavodzuje ponurý dojem. Dole je tapas bar s ponukou jednohubiek od 1,50 € do 2,50 € najrozmanitejších kombinácií a chutí. Nechýbajú španielske šunky a salámy, olivy, sardinky, plnené papričky. Ponuka sa každý deň mení v závislosti od surovín, ktoré sú v kuchyni k dispozícii. Barové stoly a stoličky určujú charakter tapas baru a rýchleho občerstvenia. K tomu slušná ponuka španielskych a slovenských vín za celkom rozumnú cenu.

V hornej časti je reštaurácia s drevenými stolmi, stoličkami a čalúnenými lavicami. Tomu sú prispôsobené aj dve kuchyne - jedna dole a druhá na poschodí.

V jedálnom lístku sme reštaurácie na hornom poschodí sme našli jedlá medzinárodnej kuchyne. Zo studených predjedál sme si dali tanier troch druhov šuniek jamon s nakladaným melónom a čerstvými figami (10,90 €). Polievky sme ochutnali obe - slepačie consommé s domáci rezancami a julienne zeleninou (4,00 €) a krémový krevetový bisque s pošírovanou treskou a krevetou (9,80 €). Predjedlo aj polievky boli vynikajúce. Lepšiu slepačiu sme už dlho v bratislavských reštauráciách nejedli.

Z teplých predjedál sme ochutnali zapekané smrčky s vínnou bagetou, syrom Beaufort a listovým šalátom (9,80 €). Rovnako vynikajúce, tento trochu nedocenený druh húb sme v Bratislave jedli prvýkrát.

Cestoviny linguine a pappardelle sme vynechali, z dvanástich hlavných jedál sme si však vybrali tri. Sous-vide balotína z kukuričného kuriatka s hráškovým rizotom a tekvicou hokaido (9,20 €), teľacie líčka Bourguignon so smotanovými zemiakmi a cviklový chrenom (15,90 €) a lososa pošírovaného na morskej soli s martini omáčkou a sous-vide zeleninou (16,60 €). Všetky jedlá boli vynikajúce, originálne a perfektne pripravené. Špecialitou Mechecehe sú aj mušle slávky na víne s pórom (17,80 €), s paradajkovou marinerou (18,90 €) a smotanové s Jamón Serrano (20,80 €). Niektoré z nich ochutnáme nabudúce.

Z našej návštevy Mecheche sme boli nadšení. Nenašli sme najmenšiu chybičku v jedle ani v obsluhe. Keďže sú otvorení len krátko, želáme personálu, aby im kvalita a nasadenie ostali čo najdlhšie. Pretože nie každá bratislavská reštaurácia dokázala udržať vysokopostavenú latku.

Naše hodnotenie: 5 hviezdičiek
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?