Rybársky cech ponúka nielen ryby

2.9.2016
0
Rybársky cech ponúka nielen ryby - bedeker_rybarsky_cech Rybársky cech ponúka nielen ryby - bedeker_rybarsky_cech
Páčil sa vám článok?

Rybársky cech na Žižkovej ulici je jedna z najstarších reštaurácií v meste. Aspoň podľa názvu. Na tomto mieste Podhradia sa už vystriedalo niekoľko prevádzok, aj si názov zmenili, ani to nepomohlo. Chvíľu bol priestor zatvorený, vlani však opäť RYBÁRSKY CECH ožil. Ako inak, aj tentoraz stavil na ryby a podunajskú a stredomorskú kuchyňu.

Za posledných 30 rokov sa dispozícia Rybárskeho cechu viackrát menila. Tentoraz zostáva zachovaný vstup od Vydrice. Interiér je farebne rozdelený na čiernu a bielu. Celé murované zázemie vrátane baru, kuchyne a toaliet je čierne, presklená zimná terasa s výhľadom na nábrežie je biela. Vrátane najmenších detailov. S výnimkou podlahy s drevenými parketami. Čierne a biele členenie do istej miery predstavuje noc a deň, resp. večerný a denný priestor. Atnmosféru rybárskej reštaurácie navodzujú prístavné lampy na stenách či plagáty s kresbami rýb. Nenašli sme tu žiadny gýč v podobe rozvešaných sietí či udíc, ale moderný interiér, kde sa človek cíti príjemne. Podvedome nás to však, podobne ako ďalších hostí, ťahalo do bielej časti. Možno aj preto, že sme tu boli na obed. Večer, keď sa zotmie, je to zrejme už jedno.

Jedálny lístok je rozdelený na podunajskú a stredomorskú kuchyňu. Rybací vývar so zeleninou (3,00 €) bol vynikajúci. Je to jediná polievku v jedálnom lístku, v týždennom menu síce ponúkajú ďalšiu, ale rybacia stojí za to.

Z predjedál podunajskej kuchyne sme si dali tatarák z kapra so šalátom frisée, dunajským chlebíkom a s horčicovou omáčkou (7,00 €) a sumca v slanine so šošovicovým krémom a červenou cibuľou (8,00 €). Obe boli vynikajúce. Rovnako stredomorský šalát s chobotnicou, kaparami, reďkovkou, fazuľkovými strukmi a so zemiakmi (9,00 €).

Z podunajských jedál sme si dali hneď tri - kaprie orly (12,00 €), teda kapra spôsob orly, perkelt zo zubáča so šošovicou a s maslovou krustou (14,00 €) a steak z jesetera na restovanom póre so sójovými klíčkami (19,00 €). Kapor bol vynikajúci, jeseter bol kráľovský, zaskočil nás spôsob servírovania zubáča - hlboký tanier s jedlom prekrytý lístkovým cestom bol na záver zapečený. Jedlo si tak dlho držalo vysokú teplotu a každé sústo bolo potrebné poriadne si fúkať. Spôsob servírovania je síce originálny, ale trochu nepraktický.

Zo stredomorskej kuchyne sme si dali parmezánové risotto s baklažánom, klobáskou salsiccia a s majoránkou (13,00 €).

Pri oboch návštevách sme ocenili perfektnú obsluhu. Tradičný priestor v Podhradí v uplynulých rokoch trpel do veľkej miery výstavbou Zuckermandlu. Tá sa blíži ku koncu a tak zrejme aj Rybársky cech čaká lepšia budúcnosť. Ponukou a kvalitou kuchyne je na to určite pripravený. Cenovo je mierne vyššie, ale rozhodne odporúčame.

Naše hodnotenie: 4,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?