La Pala si dáva s obsluhou načas
La pala si dáva s obsluhou načas - la_pala
Akoby talianskych reštaurácií a pizzerií nebolo v Bratislave dosť, ďalšia pribudla priamo na Hviezdoslavovom námestí. Namiesto trochu ľudovej pivárne Slang Pub tu Medusa Group otvorila reštauráciu Trattoria Pizzeria LA PALA. Boli sme teda zvedaví, čím nás prekvapí najväčšia gastronomická sieť v meste.
Interiér prešiel značnou obmenou. Výčap, resp. bar po ľavej strane zostal zachovaný, v prednej časti sú stoly s drevenými stoličkami, v zadnej časti, kde je otvorená kuchyňa, je veľkokapacitná jedáleň s čalúnenými lavicami po oboch stranách. Na stoloch sú červeno-biele kárované obrusy s papierovým prestieraním na jedno použitie. Zadná časť je vlastne bývalý dvor domu, ktorý sa priehľadným prestrešením premenil na interiér. Na stenách sú prázdne rámy obrazov, fotografie s talianskymi reáliami či maľované taniere a tanieriky. Podlaha je drevená a steny obnažené až na tehlu, kde je to možné, sú priznané pôvodné klenby.
V jedálnom lístku La Pala sme podľa očakávania našli antipasti (predjedlá), primi piatti (polievky a cestoviny), secondi piatti (mäso a ryby), šaláty, pizzu a dolci (dezerty). Okrem toho ponúkajú aj sezónne menu.
Z predjedál sme si dali marinovaný baklažán a cuketu s ricottou a s píniovými orieškami (5,99 €) a carpaccio z hovädzej sviečkovice s kaparami a marinovanými šampiňónmi (9,99 €). Obe predjedlá boli navyše obsypané rukolou, inak by to boli len také jednohubky.
Z polievok sme ochutnali paradajkovú s ricottou (3,29 €) a zeleninovú minestrone (3,49 €). Na to, že sme na ne čakali vyše 13 minút, boli vlažné, chutili však primerane nášmu očakávaniu.
Z cestovín sme si vybrali fusilli con prosciutto crudo e gorgonzola dolce, teda s prosciuttom, smotanovo-gorgonzolovou omáčkou a baby špenátom (7,29 €) a lasagne alla bolognese al forno s mäsovým ragú, bešamelom a so syrom grana padano (7,99 €). Odhliadnuc od toho, že od objednávky uplynulo 25 minút, cestoviny boli rozvarené a porcia lasagne boli podstatne menšia ako keramická miska, v ktorej boli zapečené.
Z mäsových jedál sme si pri ďalšej návšteve objednali jahňacie stehno dusené na rozmaríne s caponatou a s kukuričnou polentou (13,99 €) a teľacie plátky na citróne s brokolicou a s polentou (12,99 €). Kým sme dostali jedlo, ubehlo neuveriteľných 55 minút, čo považujeme za vrcholné zlyhanie kuchyne. Vrcholom lajdáctva však bolo, keď na tanieri chýbala caponata, čiže dusená zeleninová zmes. Po takmer hodine čakania sme to radšej ani nereklamovali.
La Pala nás sklamala. Koncept možno osloví jednodňových turistov, takouto kvalitou si však nezíska stálych klientov. Nezačali šťastne, majú čo zlepšovať.
Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.