Bratislavský Houdini kúzelne varí

24.4.2016
0
Bratislavský houdini kúzelne varí - bedeker_houdini Bratislavský houdini kúzelne varí - bedeker_houdini
Páčil sa vám článok?

Do päťhviezdičkového hotela MARROL´S na Tobruckej ulici sme sa vrátili po 13 rokoch. Vtedy tu bola luxusná talianska reštaurácia Messina, dnes je tu WINE & DINE RESTAURANT HOUDINI BRATISLAVA. Zmenil sa nielen názov, ale aj jej koncept.

Reštaurácia sa orientuje na medzinárodné a slovenské jedlá, pričom receptúry sú originálne a zostavené podľa ročného obdobia. K jedlu ponúkajú 200 vín od slovenských a svetových producentov. Rozlievané biele stoja 3,40 €/dcl, červené a ružové od 2,90 €/dcl.

Interiér je adekvátny kategórii hotela, na podlahe je koberec, pri prestretých stoloch drevené kresielka. Na stenách police s vystavenými vínami, medzi nimi čiernobiele fotografie svetových filmových legiend s pohárom vína.

Jedálny lístok ponúka predjedlá, šaláty, polievky, cestoviny, ryby, mäsové špeciality, syrové a šunkové taniere a dezerty.

Najlacnejším jedlom sú ravioli plnené ricottou so sušenou paradajkou, fava fazuľou a špenátom (9,50 €). Najdrahším jedlom steak z hovädzej sviečkovice so zemiakovými tyčinkami, s grilovanou zeleninou a vínovou redukciou (29,00 €), resp. steak z wagyu roštenky so shimeji hríbikmi a zemiakmi pečenými na rozmaríne (75,00 €).

Dali sme si obe polievky - kohútí vývar s pečeňovými haluškami a so julienne zeleninou (5,50 €) a krémovú karfiolovú polievku s líčkami z morského čerta so šafranovým vinaigrettom (5,50 €). Halušky a zelenina boli zaliate vývarom priamo na stole, čo sa dnes už často nevidí. Bol vynikajúci. Rovnako aj karfiolová polievka s kúskami ryby.

Pri rybe sme zostali aj pri výbere hlavných jedál - pečený zubáč so zemiakovou kašou s jačmeňom a s petržlenovým pestom, šalát zo zeleniny (18,00 €) nemali chybu. Rovnako aj králičie stehno s duseným čiernym kelom a so zemiakovou kašou zapekanou so syrom (19,00 €). V oboch prípadoch sme ocenili originálnosť receptúry, jedlá, ktoré ponúka Houdini inde v ponuke nenájdete.

Tentoraz sme podľahli aj dezertom - pirohy plnené rebarborou s jahodovým tartarom a s omáčkou z vína Tokaj (6,50 €) aj panna cotta z kokosového mlieka s mangovým ragú, posypaná sušeným mangom (4,50 €) boli vynikajúce.

V reštaurácii Houdini sme boli sami, čo je zrejme osud viacerých hotelových reštaurácií. Cítili sme sa tu príjemne. Vzorná obsluha, originálna excelentná kuchyňa, dobré vína. Cenovo Houdini patrí, rovnako ako hotel, k vyššiemu bratislavskému štandardu.

V pracovné dni tu však ponúkajú aj dvoj- a trojchodové obedové menu za 12,50, resp. 14,50 €.

Milovníci dobrého jedla, ktorí sú ochotní dopriať si s času na čas výnimočný gastronomický zážitok, tu budú určite spokojní.

Naše hodnotenie: 5 hviezdičiek
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?