U Teodora v Rači varia po domácky

7.4.2016
0
U teodora v rači varia po domácky - u_teodora U teodora v rači varia po domácky - u_teodora
Páčil sa vám článok?

V Rači na Barónke sme objavili príjemné miesto, kde sa dá dobre najesť. Na Jurkovičovej ulici v zástavbe rodinných domov je jeden z nich prestavaný na reštauráciu s ubytovaním U TEODORA. Návštevníkov lákajú sloganom „Ako u vás doma“, tak sme boli zvedaví, či to naozaj platí.

V tieni račianskych panelákov sa krčí rodinný dom ako každý iný. Namiesto predzáhradky je priestranné parkovisko, takže oplatí sa sem prísť aj autom. Interiér je členený na bar, resp. recepciu, jedálenskú časť, vzadu je letná terasa. V suteréne je ďalší jedálenský priestor, ktorý je skôr vinárňou.

Interiér pôsobí skutočne rodinným dojmom. Drevené stoly s obrusmi, drevené stoličky a kreslá, vzadu krb, na stene televízor. Dlažba na podlahe pôsobí trochu chladným, ale čistým dojmom. Na stenách obrazy s pohľadmi na Bratislavu, v suteréne steny lemujú fotografie s tematikou račianskeho vína a vinárstva.

Jedálny lístok nás prekvapil svojou jednoduchosťou. Tri predjedlá, dve polievky, osem hlavných jedál, dvoje bezmäsité jedlá, jedny cestoviny a tri dezerty. Okrem toho denné menu s polievkou a štyrmi hlavnými jedlami za 3,50 €, resp. 5,50 €, a víkendové menu s polievkou, dvoma hlavnými jedlami a dezertom za 8,90 €.

Ochutnali sme obe polievky hlavného menu – slepačiu s mäsom, zeleninou a slížami (2,20 €) a paradajkovú s parmezánom a bazalkou (2,40 €). Obe boli vynikajúce, slepačia bola skutočne domáca, poctivá a chutná. Paradajková bola v porovnaní so slepačou servírovaná príliš horúca.

Z hlavných jedál nás milo prekvapila živánska panvička na grile (panenka, sviečkovica, kuracie prsia, slanina, šalotka, šampiňóny a zemiaky) s paradajkovým šalátom (8,90 €). Jednak bola servírovaná na tanieri, a nie na rozžeravenej panvici, ako sme očakávali a býva zvykom v iných reštauráciách. Jednak chuťou, nemali sme žiadnu výhradu. Dusené teľacie líčka na čiernom pive s koreňovou zeleninou a zemiakovou kašou s chrenom (10,90 €) boli rovnako chutné. Viac jedál sme, žiaľ, neochutnali, ale lákavo znie aj dubákove krémové rizoto s rukolou a parmezánovým chipsom (7,90 €), pomaly pečené glazované hovädzie rebrá s marmeládou z červenej cibule a šťuchanými zemiakmi so slaninkou (12,90 €) či vyprážaný teľací wiener schnitzel s domácim zemiakovým šalátom (10,90 €). Ochutnáme, možno, nabudúce.

U Teodora majú, pochopiteľne, vína z račianskych vinohradov, ale aj z Modry, Pezinka, Strekova a Trnavy.

Celkovo hodnotíme reštauráciu U Teodora vysoko. Je to v podstate dedinská reštaurácia, ktorá sa nič nehrá, ale ponúka skutočne domácu kuchyňu, čomu zodpovedá výber jedál, ale aj ich kvalita.


Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?