Wagamama - iná japonská kuchyňa

24.2.2016
0
Wagamama - iná japonská kuchyňa - wagamama Wagamama - iná japonská kuchyňa - wagamama
Páčil sa vám článok?

Už niekoľko týždňov je hitom bratislavskej gastronómie nová japonská reštaurácia, ktorú otvorila známa sieť reštaurácií v obchodnom centre Eurovea. Nahradila koncept Mercado, ktorý sa presťahoval do Auparku. Neodolali sme preto a osobne sme navštívili Restaurant WAGAMAMA.

Koncept japonskej reštaurácie vznikol pred 24 rokmi v Londýne a dnes ich je vyše 150 v 18 krajinách. Interiér je veľmi jednoduchý - drevené stoly a drevené lavice, zadná stena reštaurácie je podobne ako Mercado obrastená zeleňou, otvorená kuchyňa ponúka návštevníkom možnosť priamo sledovať prípravu jedál.

Neexistuje tu tradičné gastronomické poradie, jedlá prichádzajú na stôl postupne, ako ich v kuchyni pripravia. V našom prípade sme nestihli dojesť jedno jedlo, už nám doniesli ďalšie. Keďže čas prípravy našich jedál bol pomerne krátky, neoplatí sa objednávať si naraz, ale postupne.

V jedálnom lístku sú jedlá členené na prílohy, kam zaradili aj menšiu porciu polievky miso, plnené taštičky gyoza, polievky ramen, curry, cestoviny teppanyaky, mäsové špeciality omakase, ryžové donbury a šaláty.

Ochutnali sme polievku miso (1,55 €), grilovaný krevetový špíz marinovaný v citrónovej šťave, limetkách a čili, podávaný s karamelizovanou limetou (4,15 €), do chrumkava vypražený kalmár s korením shichimi, podávaný s koriandrovým dipom (4,85 €). Ako malé predjedlá boli všetky vynikajúce. Wagamama ramen, čiže kuracia polievka s cestovinami, pražmou kráľovskou, grilovanými krevetami, tilapiou, hrachovými výhonkami, wakame riasou a morsku bylinou slanorožec (12,55 €) bola poriadne sýta - servírujú ju s veľkou drevenou lyžicou a paličkami. Kto nezvládne tradičný japonský príbor, môže použiť náš európsky.

Dali sme si aj katsu curry, čiže kuracie mäso obalené v strúhanke panko pokryté kari omáčkou, podávané s ryžou a šalátom (8,45 €) a z ponuky teppanyaki rezance soba v kari oleji s hráškovým strukom, kapustou bok choi, červenou cibuľou, čili papričkami a fazuľovými výhonkami v teriyaki omáčke s hovädzím mäsom (12,85 €). Obe jedlá boli vynikajúce. Zo špecialít šéfkuchára sme si dali grilované jahňacie teriyaki s hubami, špargľou, kelom, hráškovými strukmi, podávané na rezancoch soba (12,85 €), z doburi sme si vybrali hovädzie teriyaki s bielou ryžou, strúhanou mrkvou hrachovými výhonkami, cibuľou, podávané s nakladanou kapustou kimchee (10,95 €).

Všetky jedlá chutili vynikajúco. Obsluha bola pozorná, vždy vedela poradiť, cítili sme sa tu príjemne. Wagamama potvrdzuje, že japonská kuchyňa nie je len sushi. Odporúčame ochutnať. Od nás si vyslúžila to najvyššie hodnotenie.


Naše hodnotenie: 5 hviezdičiek
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?