Attila Restaurant príjemne prekvapil

2.8.2015
0
Attila restaurant príjemne prekvapil - attila_1 Attila restaurant príjemne prekvapil - attila_1
Páčil sa vám článok?

Začiatkom roka sa Chilli Pub Restaurant na Kollárovom námestí 19 zmenil na ATTILA RESTAURANT. Reštaurácia sa nachádza v dome, ktorého dvor spája „Kollárko“ s Vysokou ulicou a tvorí dnes letnú terasu členenú na dve časti.

Reštaurácia sa nachádza na väčšine prízemia domu, v horúcich letných dňoch sa však sedí najmä na dvore, kde je príjemný chládok a občas aj prievan. Z Kollárovho námestia je vstup do interiéru reštaurácie, alebo priamo podbránim na dvor. Z Vysokej ulice vstupujete priamo na letnú terasu. Nechýbajú tu kvetiny a kríky, ktoré dvoru dodávajú atmosféru južanských atrií.

Jedálny lístok nás prekvapil svojou strohosťou - šesť predjedál tri polievky, pätnásť hlavných jedál a tri šaláty. K tomu deväť jedál špeciálnej letnej ponuky. Attilu sme navštívili dvakrát a snažili sme sa ochutnať z každého rožka troška.

Polievky sme si dali všetky tri - slepačí vývar s trhanou sliepkou, cestovinou a mrkvovým julienne (2,80 €), domácu sicílsku paradajkovú s parmezánom (3,50 €) ale aj netradičnú jemnú gaštanovú krémovú s chipsom z domácej slaninky (3,90 €). Slepačia bola zásluhou veľkého množstva mrkvových rezancov príliš sladká, paradajková bola podľa všetkého z pretlaku, ale chuťovo stála za to. Gaštanová nás prekvapila originálnou chuťou, jej príprava trvala trochu dlhšie, pretože kuchár musel pripraviť čerstvý gaštanový základ.

Ako hlavný chod ponúkajú ryby, cestoviny a rizotá, resp. hlavné mäsové jedlá. Dali sme si zubáča v bylinkovej kruste s omáčkou z póru a bieleho vína (10,90 €), rizoto z lesných húb a rozmarínu zjemnené bielym vínom (8,90 €) a z letnej ponuky hovädzie líčka pripravované v červenom víne koreňovou zeleninou a sušenými slivkami podávané s tekvicovým pyré a listovým šalátom (8,90 €).

Zubáč bol vynikajúci, dali sme si ho síce bez prílohy, dusený pór bol postačujúcim doplnkom rybieho filetu. Hubové rizoto nemalo chybu, vynikajúce boli aj hovädzie líčka, resp. líčko, pretože išlo o jeden veľký kus jemného mäsa. Nebol však podávaný s listovým šalátom, ale rovnako, ako všetky ostatné hlavné jedlá, s valeriánou poľnou.

Dve krátke návštevy Attila Restaurant na Kollárovom námestí nám odhalili ďalšiu z nových staromestských reštaurácií, kde návštevníkov už neobťažujú množstvom ponúkaných jedál, ale snažia sa byť originálni, ale aj kvalitní. Ocenili sme pozornú obsluhu, ale aj prítomnosť majiteľa, ktorý sa nám prišiel ospravedlniť, že príprava gaštanovej polievky potrvá trochu dlhšie - ako kompenzáciu nám doniesol olivové pesto s píniovými orieškami.

Cennovo Attila Restaurant nepatrí k najlacnejším, ale v tomto prípade je pomer ceny a kvality vynikajúci.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?