Karmínu na Štúrovej nahradila Pastva

17.5.2015
0
Karmínu na štúrovej nahradila pastva - pastva1 Karmínu na štúrovej nahradila pastva - pastva1
Páčil sa vám článok?

Prešlo pol roka a pivnica na rohu Štúrovej a Tallerovej ulice opäť ožila. Presnejšie, pokúša sa ožiť. Nová reštaurácia a piváreň PASTVA nahradila jedáleň Karmína, ktorá tu bola pod pôvodným názvom U mäsiarov od roku 1975. V čase, keď Štúrova je stále rozkopaná a jej dokončenie je v nedohľadne, vyznieva otvorenie novej reštaurácie ako odvážny krok.

Interiér Pastva zmenila – z pravej časti zo strany Tallerovej ulice zmizol výdajný pult a v celom otvorenom priestore sú len stoly a stoličky rôzného tvaru a farieb, ktoré majú navodiť dojem starých pivární a reštaurácií, kde pozbierali mobiliár všetkého druhu. V tomto prípade však ide o nový nábytok, ktorý sa len tvári staro. V ľavej časti reštaurácie zo strany Štúrovej je fajčiarska časť s výčapom, ktorá je od vstupnej časti oddelená sklenenou stenou.

Pastva je otvorená necelý mesiac, za ten čas už stihli zmeniť jedálny lístok a zvýšiť ceny. V jedálnom lístku majú polievky, predjedlá, šaláty, slovenské špeciality, hlavné jedlá, steaky, ryby, posúchy a jedlá k pivu. Dali sme si jarnú minestrone so šafránom a parmezánom (2,50 €), kde muselo byť šafránu a parmezánu ako šafránu, lebo sme ich nedokázali identifikovať. Pastva sa označuje ako slovenská kuchyňa, preto by minestrone svedčal názov jarná zeleninová polievka. Talianske na nej totiž nič nebolo. Na náš vkus bola riedka, rovnako ako klasická slovenská držková polievka (2,50 €). S držkovkou, ktorú sme tu jedli pred polrokom za 1,50 € sa nedala vôbec porovnať.

Zo špecialít slovenskej kuchyne sme ochutnali poctivý hovädzí guláš (7,59 €), nemali však k nemu karlovarskú knedľu, ale len chlieb. Bol vynikajúci. To sa už nedalo celkom povedať o pečenom bravčovom bôčiku s nakladanou zeleninou, ktorý v sobotu so štuchanými zemiakmi stál 9,29 €, kým v pondelok len s chlebom 6,99 €. Nakladaná zelenina bola totiž zmiešaná so zemiakmi, čo vôbec nepôsobilo ani nechutilo dobre. Domáce hubové pirohy na maslovo-vínovej omáčke s grilovanými hubami (6,49 € v sobotu a 6,59 € v pondelok) nás nenadchli, po víne v omáčke nebolo ani vidu, ani chuti.

Voči hovädziemu burgeru s čerstvo upečenou žemľou a domácimi hranolčekmi (7,89 €) sme nemali vážnejšiu výhradu, len žemľa sa priveľa drobila. „Fašírka“ však bola veľmi chutná. Na záver sme ochutnali aj posúch s klobáskou, salámou, cherry paradajkami a chilli (6,19 €) - bol však príliš tenký, kysnutý bol len okraji.

Z Karmíny zostala v pivnici na rohu Štúrovej a Tallerovej iba dlažba. Pastva je už úplne iný podnik, menúčka majú šancu osloviť niekdajšiu klientelu, čo bude po dokončení Štúrovej ulice, nevedno. Pastvu sme navštívili dvakrát, vždy sme tam však boli jediní zákazníci.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?