Caffe 66 ponúka jadranskú kuchyňu

1.5.2015
0
Caffe 66 ponúka jadranskú kuchyňu - caffe66_1
Páčil sa vám článok?

Po mesiaci sme sa vrátili na Račiansku ulicu 12, kde sme v susedstve Elephant Diner objavili Restaurant CAFFE 66. Na rozdiel od americkej kuchyne v susedstve tu však ponúkajú tzv. mediteránsku kuchyňu, čiže stredozemskú kuchyňu odvodenú od Stredozemného mora. Vzhľadom na to, že väčšina tunajších jedál pochádza z Balkánu, presnejšie označenie by bolo jadranská kuchyňa.

Reštaurácia sa nachádza v prerobenom rodinnom dome, akých je na Račianskej ulici neúrekom. V prednej časti je vitrína s ponukou dezertov a ponukou balkánskych špecialít. Nasledujú štyri „izby“ s jednoduchým zariadením, v prvej z nich je barový pult, popri ňom sa ide do kuchyne a na toalety.

Caffe 66 má v ponuke predjedlá, polievky, cestoviny, špeciality kuchyne, špeciality z grilu, čerstvé ryby a morské špeciality, jedlá zo záhradného grilu, špeciality v kamennom hrnci, gurmánske sendviče a šaláty.

Z predjedál sme si dali balkánsky syr s pečenou paprikou (4,20 €) a domácu bruschettu s hľuzovkou a parmezánom (3,20 €). V prvom prípade malo ísť podľa čašníčky o teplé predjedlo, paprika síce bola grilovaná, ale potom bola aj nakladaná.

Z polievok sme ochutnali Minestrone so širokými rezancami (2,70 €) a teľaciu čorbu (3,20 €), čo mal byť hustý krémový teľací vývar. Vývar nemôže byť rozhodne krémový a tak to bolo aj v prípade čorby. To je pôvodne srbská hustá polievka, v tomto prípade bola rozmixovaná na krémovú. Chuťovo však bola vynikajúca. Zeleninová nebola ničím výnimočná.

Zvedaví sme boli na Karadordeva šnicľu s hranolkami a majonézou (14,90 €), čiže vyprážané teľacie mäso plnené mladým neslaným balkánskym syrom a pršutom. Očakávali sme plnený rezeň na spôsob Cordon Bleu, tvarom však táto srbská špecialita pripomínala vyprážanú roládu. Plnená nebola len syrom a pršutom, ale aj slaninkou. V Bratislave sme sa s týmto jedlom ešte nestretli, šnicľa nazvaná podľa srbského princa Karadorde nám však chutila.

Z tunajších špecialít sme si ďalej dali hovädzí steak na paradajkových špagetách s čili a parmezánom (14,90 €), ktorý nás sklamal malou porciou mäsa. Chuťovo sme však proti jedlu nemali výhrady, špagety boli uvarené al dente. Z grilovaných špecialít padľa voľba na pleskavicu (7,20 €), čiže mleté hovädzie a teľacie mäso so špeciálnym korením, bylinkami a ajvarom, a grilovaného morského vlka (14,00 €) s grilovanou zeleninou (2,50 €). Pleskavica bola chutná, rovnako ako morský vlk. Akurát nám nebolo jasné, prečo nám k rybe doniesli steakový príbor! Zelenina nebola grilovaná, ale opečená na oleji.

Reštaurácia Caffe 66 má originálnu kuchyňou, kvalitou stolovania či úpravou jedál však nie je výnimočná.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?