Na Tehelnom poli pribudol Brick
Na tehelnom poli pribudol brick - brick_pub
Na rohu ulíc Trnavská a Kalinčiakova stála niekoľko rokov prízemná budova, kde bola ázijská reštaurácia. Najmä po rekonštrukcii zimného štadióna a výstavbe hotela Hilton bolo len otázkou času, keď nevábnu „čínu“ nahradí niečo iné. Pôvodná stavba bola zbúraná a na jej mieste vyrástla nová dvojpodlažná budova. Na prízemí je Restaurant & Bar BRICK.
Názov, exteriér, ale aj interiér sú príznačné pre túto lokalitu - Tehelné pole. Tehlový obklad fasády, ale aj interiéru nielenže korešponduje s názvom, ale pôsobí veľmi decentne. Na poschodí je pre zmenu herňa s rovnako príznačným názvom – Golden Brick. Interiér, ako aj exteriér sú ladené do tmavohnedej, tehlový obklad dopĺňajú drevené stoly a stoličky.
Ide vlastne o piváreň, ktorá čapuje tankové pivo z pražského Smíchova, ponuka jedál zodpovedá charakteru podniku - predjedlá, polievky, hlavné jedlá, cestoviny a rizotá, steaky, šaláty. Na úvod sme si dali domáci posúch plnený údenou šunkou s čerstvým bylinkovým syrom a rukolou (5,90 €). Očakávali sme niečo úplne iné, ako sme dostali na stôl. Namiesto posúcha z kysnutého cesta to bola tvrdá placka z nekysnutého cesta. Bez ohľadu na to nás vôbec nenadchla. Rovnako sklamaní sme boli aj z fazuľovej s údeným kolenom a s domácimi rezancami (3,59 €). Polievka chutila nedovarene – fazuľa, mäso aj rezance boli pritvrdé.
Chuť nám spravil Brick burger, čiže hovädzie mleté mäso, slanina, syr, paradajky, cibuľa, kyslá uhorka, kečup, podávaný so steakovými hranolčekmi a coleslaw šalátom (9,90 €). Mäso bolo výborné, sklamaním pre nás bola papierová žemľa a spôsob servírovania – polovice žemle boli oddelené a mäsová placka tak bola len na jednej z nich.
Z hlavných jedál sme si dali ešte kurací burger, čiže kuracie mäso, šalát, vajce, paradajka, cesnaková majonéza, podávaný s vyprážanými cibuľovými krúžkami (8,90 €). Opäť naše očakávania narazili na tunajšiu realitu – kuracie nebolo mleté, ale išlo vlastne o kurací steak v rovnako papierovej žemli.
Okrem Brick burgera tu odporúčajú grilovaného zubáča na krémových gnocchi s čerstvými bylinkami (10,90 €), grilované bravčové rebrá podávané s chrenom, horčicou, uhorkami, baraními rohmi, feferónmi a s chlebom (9,90 €) a konfitované kačacie stehno s dusenou červenou kapustou a s lokšami (9,90 €). Tie sme neochutnali, možno nabudúce.
Celkovo bol Restaurant & Bar Brick pre nás sklamaním. Majú otvorené od februára, prvotné nadšenie by po dvoch mesiacoch nemalo ešte vypršať. Oceňujeme veľmi pozornú obsluhu, príjemný krčmový interiér, ale výhrady máme ku kuchyni. Možno sme nemali len šťastie, ale tu nemali svoj deň. Uvidíme nabudúce.
Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.