Modrá hviezda svieti najmä turistom

5.4.2015
0
Modrá hviezda svieti najmä turistom - modra_hviezda Modrá hviezda svieti najmä turistom - modra_hviezda
Páčil sa vám článok?

S každou zmenou majiteľa sa spravidla menia aj názvy bratislavských reštaurácií. Každý chce mať „krčmu“ podľa svojho gusta. Výnimkou je MODRÁ HVIEZDA na Beblavého ulici. Napriek zmenám majiteľa či prevádzkara sa názov reštaurácie nezmenil. Naposledy sme Modrú hviezdu navštívili na jeseň 2003, po jedenástich rokoch sme sem zavítali opäť.

S každou zmenou majiteľa sa spravidla menia aj názvy bratislavských reštaurácií. Každý chce mať „krčmu“ podľa svojho gusta. Výnimkou je MODRÁ HVIEZDA na Beblavého ulici. Napriek zmenám majiteľa či prevádzkara sa názov reštaurácie nezmenil. Naposledy sme Modrú hviezdu navštívili na jeseň 2003, po jedenástich rokoch sme sem zavítali opäť.

Nachádza sa na prízemí a v podzemí meštianskeho domu číslo14, vchod do reštaurácie je z podbránia. Už na prvý pohľad je jasné, že ide o tradičnú turistickú atrakciu. Interiér je zmesou všetkého, čo cestovný ruch na Slovensku ponúka. Nechýbajú drevené vidly, kravské oje, kukuričné klasy, vrkoče cesnaku, hlinené džbány. Interiér rozhodne nie je meštiansky, ale skôr sedliacky. Turistom sa to však zrejme páči.

Modrá hviezda je staršou sestrou Hradnej hviezdy, ktorú sme navštívili pred polrokom na západnej terase Hradu. Tam varili kráľovsky, boli sme preto zvedaví, ako varia v Podhradí. Jedálne lístky majú síce rovnaké, za polroka sa však v oboch hviezdach obmenili. Ponúkajú tu po dve studené a teplé predjedlá, dve polievky, jednu špecialitu kuchára, osem slovenských jedál, štyri steaky, po dve ryby a vegetariánske jedlá.

Z polievok sme si dali slepačí vývar s mäsom, zeleninou a rezancami (3,30 €) a cibuľovú s bielym vínom (3,30 €) ako polievku dňa. Slepačia bola štandardná, chuťovo však málo výrazná. Cibuľačka bola pre nás sklamaním. Trochu prislaná a riedka.

Z predjedál sme si dali hovädzí jazyk s jabĺčkovým chrenom a bagetkou (5,50 €) a červenú repu plnenú gazdovským syrom (4,90 €). Namiesto bagetky sme dostali v oboch prípadoch tri opečené toastové trojuholníky, čo tu pôsobilo lacno. Niečo iné sme očakávali aj od jabĺčkového chrenu – bola to vlastne len kopa nahrubo nastrúhaného chrenu a jablka. Repa so syrom bola originálna, veľmi vhodná ako pôstne jedlo.

Špecialitou kuchára je v Modrej hviezde aktuálne  jelení chrbát na slivkovej omáčke so zemiakovým pyré (20,90 €). Bol vynikajúci, len v porovnaní s mäsom a kašou bola omáčka veľmi horúca. Veľmi chutná bola aj pečená mangalica s tekvicovým pyré a gaštanmi (17,90 €), niektoré gaštany však boli až nechutne spečené. Vynikajúci bol  králik na paprike s domácimi haluškami (12,90 €), z nášho pohľadu nemal chybu. Sklamaním bol grilovaný zubáč na hráškovom pyré s mätou (13,90 €), rybacina bola totiž prekorenená. Z dezertov sme si dali špaldový koláč s vlašskými orechami a jabĺčkom (3,00 €), ktorý nás nesklamali.

Kým v Hradnej hviezde sme boli nadšení, Modrá hviezda nás trochu sklamala. Jednak gýčovitým interiérom, vysokými cenami, ale aj zlodejským 10-percentným obslužným!

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?