Ciro’s v Carltone nahradilo Korzo

25.12.2014
0
Ciro’s v carltone nahradilo korzo - korzo_restaurant Ciro’s v carltone nahradilo korzo - korzo_restaurant
Páčil sa vám článok?

Len poldruha roka vydržala na rohu hotela Carlton reštaurácia Ciro’s, ktorá prišla do centra mesta s konceptom obľúbenej reštaurácie Schoppa na Kolibe. Niekoľko dní je už v týchto priestoroch nová reštaurácia Café & Restaurant KORZO. Zmenil sa majiteľ, jedálny lístok, interiér však zostal prakticky nezmenený.

Korzo má tri časti - nefajčiarsku reštauráciu, nefajčiarsku kaviarenskú časť s barom a fajčiarsku časť oddelenú sklenenými posuvnými dverami, ktoré sú však spravidla stále otvorené, pretože tadiaľ vedie cesta na toalety. Jedna podstatná stavebná zmena sa však predsa len udiala - vchodové dvere sa už neotvárajú dovnútra, ale von, a v zádverí pribudol záves, ktorý chráni návštevníkov pred prievanom a studeným vzduchom z Hviezdoslavovho námestia.

Korzo má otvorené o hodinu skôr ako Ciros’s a ponúka aj raňajky. Napríklad selčiansky jogurt s čerstvým ovocím (3,20 €), praženicu z dvoch vajec, pečivo, maslo a zeleninu (2,50 €) a bacon & eggs (slanina, 2 vajcia, zelenina, pečivo a maslo) za 3,80 €.

Jedálny lístok ponúka jedlá európskej aj ázijskej kuchyne. Z trojice polievok sme ochutnali všetky - silný vývar z hovädzích kostí a chvostov s julienne zeleninou, rezancami a mäsom (2,90 €),

thajskú kokosovú Tom-Ka s cherry paradajkami, cukrovým hráškom a enoki hríbmi (3,50 €) a paradajkovú polievku (3,50 €). Všetky tri nám chutili, thajská nám však spôsobila rýchle tráviace problémy.

Z európskej kuchyne sme si dali kúsky hovädzej sviečkovice s hríbovým ragú a maslovými pappardele (15,90 €), perkelt z králika so zemiakovými gnocchi (9,60 €) a bravčovú panenku na čiernom pive s rizotom z maslovej tekvice a šalvie (9,00 €). Všetky jedlá boli vynikajúce, výhradu by sme mali len k servírovaniu v hlbokých tanieroch. Dostali sme síce k jedlám okrem noža a vidličky aj lyžicu, výmena príborov však vyvoláva istú nepohodu.

Z hlavných jedál sme mali chuť aj na „medzinárodné“ domáce zemiakové pirohy s bryndzovou omáčkou a viedenskou cibuľou, plnené bavorským kolenom a kyslou kapustou (5,50 €), určite ich prídeme ochutnať aj nabudúce.

Z ázijskej kuchyne sme si vybrali lososa marinovaného v teriyaki so sviežou blanšírovanou zeleninou a pórom (12,00 €) a tataki z mečúňa s pohankovými rezancami a vývarom z hríbov shiitake, podávané s omáčkou ponzu (15,90 €). Obe jedlá boli veľmi chutné.

Ponúkajú tu aj vegetariánske a vegánske jedlá, ako napríklad thajské červené kari so zeleninou a jasmínovou ryžou (7,20 €). Zaujalo nás, že pre mäsožravcov majú aj variácie s kuracími prsami (4,00 €), krevetami (7,00 €) a sviečkovicou (10,00 €).

Celkovo hodnotíme Korzo ako jednu z lepších bratislavských reštaurácií. V reštaurácii na najnoblesnejšom námestí v meste a s takýmito cenami by sme čakali väčší zmysel pre detaily, napríklad na stole by nemalo byť mleté čierne korenie, ale skôr mlynček s čerstvým korením.

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?