Giraffe sa špecializuje na steaky

31.8.2014
0
Giraffe sa špecializuje na steaky - giraffe1 Giraffe sa špecializuje na steaky - giraffe1
Páčil sa vám článok?

Na Rybnej bráne medzi Hlavným námestím a križovatkou s Panskou ulicou je už viac ako rok Bar, Restaurant & Lounge GIRAFFE, resp. G.I.RAFFE. Aj keď v logotype používajú druhú verziu, aj prvá bude zrejme správna, pretože symbolom reštaurácie je žirafa. Predtým tu bolo už kadečo: kaviareň, boutique, výstavná sieň.

Interiér nie je veľký, po ľavej strane je drevený bar, uprostred tri stolíky s koženými kreslami, vpravo kožená lavica s barovými stolmi a stoličkami. Na poschodí je malý priestor s niekoľkými stolíkmi, v podzemí sú toalety. Kuchyňa je hneď za posuvnými dverami vedľa baru. Nad barom je obrovské kruhové zrkadlo, ktoré opticky zväčšuje priestor. Na stenách je tapeta s imitáciou žirafej srsti. Osvetlenie je tlmené, skôr barové. Cez deň dostatok svetla poskytujú troje sklených dvier, z ktorých zostali funkčné len jedny.

Už na prvý pohľad je jasné, že ide skôr o bar ako reštauráciu. Niekoľko mesiacov tu totiž ani nemali kuchyňu, teraz tu majú sezónny jedálny lístok a ponúkajú aj denné menu. Ponuka jedál je skromnejšia. Presne v štýle lepších reštaurácií, kde, viac ako na množstvo, hľadia na kvalitu. Okrem dvoch polievok a štyroch predjedál tu majú len 14 hlavných jedál, z toho päť je hovädzí steak s rôznymi druhmi omáčok. K tomu tri druhy šalátov. Dominujú steaky - lososový, kurací, hovädzí.

V ponuke polievok má stabilné miesto ostrá krevetová malajzijská polievka s kokosovým mliekom (3,10 €), ktorá bola vynikajúca. Druhá polievka je podľa dennej ponuky (1,90 €). Mali sme zeleninovú aj batatovú s kôprom. Obe jednoduché a chutné.

Z hlavných jedál sme si dali grilovaného lososa na špenátovom hniezde s varenými zemiakmi a šafránovou omáčkou (9,90 €), hovädzí steak na koňakovej omáčke s lyonskými zemiakmi (14,90 €) a bravčovú panenku obalenú v prosciutte na zelenej fazuľke a cherry paradajkách (7,90 €).

Rozhodne zvíťazil steak, ktorý však kuchár zbytočne ozdobil kryštálikmi soli. Trochu presolená bola aj panenka a nebolo to zrejme len tým prosciuttom. Tá bola navyše, rovnako ako losos, zbytočné prekorenená. Privítali by sme možnosť posoliť si a okoreniť jedlo podľa vlastnej chute, navyše servírovať dnes mleté korenie je trápne - mlynček s korením by už nemal byť žiadny luxus.

Z ponuky dezertov mali pri oboch našich návštevách len palacinky, v oboch prípadoch sme nemohli platiť kartou, aj keď to deklarujú oznamom na dverách. Výhrady sme v jednom prípade mali aj k obsluhe, ktorá nám doniesla mokrý jedálny lístok, ktorý sa čašník pokúšal neúspešne utrieť. Pri prvej návšteve bol aj stôl akýsi lepkavý.

Reštaurácia Giraffe má určite na viac, pomer kvality a ceny jedál je určite dobrým základom.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?