Fabrika je veľmi fajnová piváreň

19.7.2014
0
Fabrika je veľmi fajnová piváreň - fabrika1 Fabrika je veľmi fajnová piváreň - fabrika1
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že Štefánikova ulica patrí k najkrajším uliciam v meste, pre väčšinu Bratislavčanov a návštevníkov mesta zostáva tranzitom do centra a na hlavnú stanicu. Viaceré reštaurácie tu už skúšali šťastie, väčšina z nich ho však nenašla. Výnimkou môže byť nová reštaurácia The Beer Pub FABRIKA, ktorú nedávno otvorili v novom hoteli LOFT BRATISLAVA na rohu Štefánikovej a Spojnej ulice.

Reštaurácia Fabrika sa nachádza v novostavbe, ktorá vyrástla namieste „skleníka“ únie žien. Napriek tomu, že lokalizácia fabriky je v tejto časti mesta úplne mylná, industriálny interiér navodzuje atmosféru bývalej výrobnej haly. Drevený mobiliár je kombinovaný z mosadznými tienidlami svetiel, veľmi originálne pôsobia tienidlá z mohutných železných diskov kolies nákladných áut visiacich na reťaziach z čierneho betónového stropu. Kožou potiahnuté stoličky a kreslá pôsobia trochu noblesnejším dojmom, ako by sa vo výrobnej hale dalo očakávať.

Reštaurácia aj letná terasa sa nachádzajú pod úrovňou cesty, takže poskytujú istý odstup od rušnej ulice, aj keď hluk áut sa na terase nepodarilo potlačiť.

Ako už názov napovedá, Fabrika je pivárňou, aj keď treba povedať, že trochu fajnovejšou. Do veľkej miery je to dané tým, že je súčasťou štvorhviezdičkového hotela.

V jedálnom lístku ponúkajú studené a teplé predjedlá, polievky, hlavné jedlá, šaláty a dezerty. Väčšina jedál korešponduje s profilom pivárne. Charakter kuchyne je medzinárodný, nechýbajú však ani lokálne špeciality ako tlačenka či jaternice. Z predjedál sme si dali bruschettu s paradajkami a prosciuttom (5,90 €) a tlačenku s cibuľou, ktorá je podávaná so zemiakovým chlebom (3,90 €). V oboch prípadoch sme si pochutili. Väčšina predjedál je však pomerne väčších a kombinácia s polievkou a hlavným jedlom môže hraničiť s obžerstvom.

Z polievok sme ochutnali minestrone polievka s bazalkovým pestom (4,90 €) a francúzsku cibuľačku s opečeným toastom (3,90 €). Zeleninová polievka bola vynikajúca, cibuľová bola chuťovo málo výrazná. Ocenili sme, že porcie polievok boli primerané a neboli náhradou za hlavné jedlo.

Z hlavných jedál si dali bravčovú krkovičku so šťuchanými zemiakmi (8,90 €), 24 hodín varený bravčový bôčik s domácimi nokmi (11,90 €), FABRIKA burger s hovädzím mäsom, gorgonzolou, slaninou, paradajkami, červenou cibuľou a šalátom, podávaný s paprikovými curly fries (10,90 €) a kuracie prsia plnené špenátom, podávané so zemiakovou kašou a smotanovým pórom (12,90 €). Jedlá boli vynikajúce, ocenili sme aj vyberaný spôsob servírovania s prvkami zážitkovej gastronómie. Najväčší ohlas tu podľa personálu majú burgre, v našom prípade s výraznou chuťou gorgonzoly.

Záver jednej z návštev sme si osladili domácou mrkvovou tortičkou (3,90 €). Bola zdobená krémom, ktorý bol príliš sladký.

Výhradu máme k obsluhe, ktorá okolo nás prešla neraz bez povšimnutia, v prípade väčšieho počtu zákazníkov tu musia mať pri tomto tempe riadne problémy.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?