Pulitzer už varí aj U zlatého jeleňa
Pulitzer už varí aj u zlatého jeleňa - pulitzer_zlaty_jelen
V pasáži Zlatý jeleň na Námestí SNP bolo už viacero reštaurácií. Niektoré vydržali dlhšie, niektoré kratšie. Niektoré sme navštívili, niektoré aj hodnotili. Minulý týždeň sme tu objavili novú reštauráciu so známym gastronomickým konceptom. Svoje pôsobenie tu rozšíril Pulitzer z neďalekého Župného námestia. Vybrali sme sa teda ochutnať, ako varí PULITZER U ZLATÉHO JELEŇA.
Interiér je upravený jednoducho. V prednej časti je drevený bar, na stenách akási lesná scenéria s jeleňom, na stenách staré fotografie s rôznou tematikou. Čalúnené a kožené kreslá pôsobia skôr kaviarensky, podlaha je kombinovaná zo vzorovanej dlažby a drevenej palubovky, zadná časť vyvoláva dojem zimnej záhrady, do námestia je letná terasa.
Z predjedál sme si dali bruschettu s paradajkami, cesnakom, čerstvou bazalkou a parmezánom (4,40 €). Dva kúsky opečeného chleba s kopou zmesi paradajok, cesnaku a parmezánu nám priniesli na úzkom tanieri, ktorý by sa hodil skôr na sushi. Kuchár to zrejme sám neokúsil, kúsky paradajok padali z taniera. Chutné, ale neprakticky servírované.
Z polievok sme si dali slepačí vývar s trhanou sliepkou, koreňovou zeleninou a rezancami (2,40 €). Chuťovo dobrá, zbytočne však veľká porcia. Príjemne nás prekvapila salašnícka bryndzová polievka so zemiakmi a slaninkou v chrumkavom chlebovom bochníku (3,50 €). Poznajúc nástrahy polievky v bochníku sme požiadali o tanier. Vyšli nám v ústrety, pri cene to však nezohľadnili. Nabudúce si necháme bochník zabaliť so sebou.
Niektoré jedlá tu majú zhodné s tými na Župnom námestí. nechýbajú rebierka, rezeň, burger. Dali sme si teľacie líčka preliate demiglace omáčkou, podávané s baby kelíkom na zemiakovej kaši (11,40 €). Využili sme aktuálnu akciu a dali sme si teľacie líčka so slepačou polievkou so zľavou 40 percent. Namiesto 13,80 sme platili 8,40 €. Na otázku, v čom sú odlišné porcie z jedálneho lístka a z akciovej ponuky, nás čašník ubezpečil, že len v cene. Kaša bola chutná, kel mierne rozvarený, teľacie líčka trochu mastné.
Trochu nás sklamali pomaly pečené marinované králičie stehienka na slanine a cesnaku, podávané so zelenými fazuľkami a zemiakovou kašou (10,90 €). Stehná boli špikované slaninou, ale boli príliš suché. Možno by stálo za úvahu, obaliť ich plátkov slaniny. Vážnejšie výhrady sme nemali ani voči jahňacej kotlete zo stehna, ktorá bola grilovaná na rozmaríne a podávaná so špenátom a smotanovo-cesnakovou omáčkou (11,90 €). Dali sme si ju bez prílohy a urobili sme dobre. Čašník nám odporúčal ryžu, ktorá sa k tomu podľa nás vôbec nehodí.
Pulitzer U zlatého jeleňa má v ponuke aj ryby, cestoviny a rizotá. Obedové menu stojí 4,40 € zahŕňa výber z dvoch polievok a dvoch hlavných jedál.
Keďže je reštaurácia otvorená necelý mesiac, čakali sme trochu vyššiu kvalitu. Priestor na zlepšenie je stále dosť veľký.
Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.