Reštaurácia Pod hradom je rodinná
Reštaurácia pod hradom je rodinná - pod_hradom
Na Zámockej ulici došlo v posledných rokoch k výraznej obmene reštaurácií. Napriek tomu, že táto ulica spájajúca Hrad s centrom mesta má všetky predpoklady byť dobrou lokalitou, nie vždy to platí. Mnohé prevádzky sú zatvorené, niektoré obchodné priestory ešte neotvorili. To celkom neplatí o hornej časti ulice, ktorá ústí na Palisády. Už nejaký čas je tu pomerne malá, ale o to príjemnejšia REŠTAURÁCIA POD HRADOM.
Priestor je tu mimoriadne malý - vojde sem len kuchyňa, bar a štyri stoly. Na poschodí nad kuchyňou sú ďalšie dva stoly, vedú tam strmé točité schody a chodia tam zrejme len štamgasti. Interiér pripomína skôr kaviareň či nočný bar - čierne steny malý priestor ešte zmenšujú, čierne kožené kreslá sú zbytočne široké a hodili by sa do väčšieho priestoru. V prednej časti hneď za vchodovými dverami sú toalety - dámske aj pánske. Navštívili sme pánske a neodpustíme si výhradu - svetlo sa rozsvecuje zvonka, ak ste na toalete a niekto omylom zhasne, zostanete v absolútnej tme.
V jedálnom lístku sme našli pomerne pestrú ponuku, aj keď tých jedál tam nebolo zbytočne veľa. Pokiaľ chcete variť z čerstvých surovín a nemáte priestor vytvárať si zbytočné zásoby surovín, býva málo určite viac.
Otvorené majú už od 8.30 h, takže v ponuke majú aj raňajky. Za jednotnú cenu 4,90 € ponúkajú hemendex, anglické raňajky (volské oká, slaninka, klobáska), praženicu na cibuľke, toasty s maslom, džemom a nutelou.
Polievky majú tri za jednotnú cenu 2,90 € - kurací vývar s rezancami a mäsom, kurací vývar ako číra cesnaková polievka s krutónmi a syrom, paradajková Cuppa di pomodoros parmezánom a čerstvou bazalkou, k tomu denná polievka z obedového menu za 1,90 €. Ochutnali sme všetky. Kurací vývar bol mútny, ale inak chutný - zrejme v ňom varili rezance. Paradajková polievka bola z pretlaku, cesnaková bola poctivá a „menúčková“ karfiolová zodpovedala nižšej cene.
Oveľa spokojnejší sme boli s hlavnými jedlami. Chvália sa tu hovädzou roštenkou, ktorú vraj pripravujú podľa starého rodinného receptu. Dali sme si ju v žemli s rukolou, domácou majonézou a sušenými paradajkami s hranolčekmi (9,90 €) - bola fakt vynikajúca. Rovnako sme si pochutili na domácom hovädzom burgri v žemli s ľadovým šalátom, paradajkou, červenou cibuľou, domácou majonézou, kečupom a čedarom s hranolčekmi (7,90 €), kuracom steaku, obalenom v parmskej šunke, na cuketovo-olivovom ragú s paradajkovou omáčkou (11,90 €) a grilovanej bravčovej panenke, plnenej sušenými paradajkami so slivkovou omáčkou (10,90 €) a zemiakovou kašou (2,90 €).
Vynikajúca kuchyňa, milá a pozorná obsluha, lahodné červené víno. Za barom sme narazili na syna aj otca. Na oboch vidno, že ich to baví. Nehrajú sa na nóbl reštauráciu, ale varia chutne a dobre. A to je niekedy viac, ako veľa prázdnych stoličiek.
Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.