Zelený Rodrigéz chutí aj maďarsky

11.1.2014
0
Zelený rodrigéz chutí aj maďarsky - zeleny_rodrigez1 Zelený rodrigéz chutí aj maďarsky - zeleny_rodrigez1
Páčil sa vám článok?

Na Zámockú ulicu 36 sme zavítali za uplynulých dvanásť mesiacov už druhýkrát. Bistro Bock s konceptom rovnomennej budapeštianskej reštaurácie tu neuspelo. Na jeho mieste je už Bar & Restaurant ZELENÝ RODRIGÉZ. Vybrali sme sa teda spoznať jeho ponuku a ochutnať jeho kuchyňu.

Interiér reštaurácie sa nezmenili. Je prakticky rovnaký, ako bol, keď tu bola talianska La Strada aj maďarský Bock. Reštauráciu nerobí interiér, ale kuchyňa, v tomto prípade by však stálo za úvahu interiér trochu poľudštiť. Vysoké biele kožené stoličky aj lesklá plávajúca podlaha dodávajú vnútornému zariadeniu príliš noblesný ráz, boli sme totiž svedkami, keď sa návštevníci vo dverách radšej otočili.

Pri pohľade do jedálneho lístka sme usúdili, že aj Zelený Rodrigéz má maďarský gén. Fazuľovú polievku Jókai (3,00 €) síce majú skoro v každej bratislavskej reštaurácii, plnenú kapustu Takart so smotanou (6,50 €), plnenú papriku s paradajkovou omáčkou a drvenými zemiakmi (6,50 €) či perkelt z kuracích krídel, srdiečok a „zúzikov“ (žalúdkov) s lámanými makarónmi a kyslou oblohou (6,50 €) však neponúka hocikto.

Treba povedať, že ponuka jedál nie je zbytočné široká. Šesť predjedál, dve polievky, deväť hlavných a štyri bezmäsité jedlá postačujú. K tomu denné menu v podobe polievky a jedného mäsitého a bezmäsitého jedla za 4,20 €.

Z predjedál sme si dali grilovaný baklažán a šampiňóny s rozmarínom a parmezánom (4,20 €) a jogurtovo-bylinkové guľôčky s toastami (2,80 €). Baklažán ani huby nemali chybu, boli sme však zvedaví na guľôčky z jogurtu. Boli to vlastne štyri kôpky hustého odstredeného jogurtu servírované na šalátových listoch a zdobené zmesou sušeného korenia, rímskou rascou, mletou paprikou a bazalkovým pestom. Išlo prakticky o jogurtové nátierky na toasty. Jednoduché a chutné.

Veľmi nám chutili polievky - fazuľová Jókai (3,00 €) aj kurací vývar s mäsom a niťovkami (2,30 €). Pre porovnanie, Bock pred rokom ponúkal polievky podstatne drahšie - fazuľovú za 3,70 € a slepačiu za 4,50 €. V kuracej nechýbalo mäso ani koreňová zelenina, akurát namiesto niťoviek tu boli široké rezance. Neprekážalo, len to nesedelo s ponukou.

Žiadnu výhradu sme nemali ani k plnenej kapuste, plnenej paprike, plnenému perkeltu, ani k bravčovým medailónikom s paradajkovým ragú, olivami a hranolčekmi (8,50 €). Všetky jedlá boli vynikajúce. Plnená kapusta bola náš vkus príliš veľká, s menšími „plnkami“ je síce viac roboty, ale sú chutnejšie.

Na rozdiel od Bocka sa Zelený Rodrigéz nechce orientovať len na „náročných“ zákazníkov. Ocenili sme žoviálny prístup čašníka, ktorý bol podľa všetkého zrejme aj majiteľ. Kuchyňa bola vynikajúca domáca, obsluha príjemná, navyše sme tu pri našich návštevách neboli sami, čo je znamenie, že to Zelený Rodrigéz robí lepšie ako jeho neúspešný predchodca.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?