Reštaurácia Broadway nie je svetová
Reštaurácia broadway nie je svetová - broadway1
Na záver roka sme zablúdili na Broadway. Teda nie na slávnu newyorskú ulicu, ale do BROADWAY CAFE & RESTAURANT na bratislavskej Vysokej ulici. Nachádza sa v hornej časti ulice. Pôvodne tu sídlila známa cestovná kancelária, ktorá vlani skrachovala. Z opačnej strany bloku je divadlo Nová scéna, takže možno preto názov Broadway. Na stene visia staré fotografie newyorskej ulice, Charlieho Chaplina, Jamesa Deana a plagát Sisi Sklovskej. Vo fajčiarskej časti dali prednosť fotografiám starej Bratislavy.
Interiér je členený na dve časti - po vstupe je priestranná časť pre nefajčiarov, za posuvnými sklenenými dverami je fajčiareň s barom, kuchyňou a toaletou. Kuchyňa je od fajčiarskej časti oddelená sklenenou výplňou, dvere do kuchyne sú však nevhodne hneď vedľa toaliet.
Broadvay Cafe & Restaurant stavili na steaky, pizzu a cestoviny. Ponúkajú tri druhy polievok, ochutnali sme všetky - paradajkovú z čerstvých paradajok s bazalkou, parmezánom a olivami (2,29 €), cesnakovú s pizza štangľami (2,29 €) a hovädzí vývar s rezancami (2,29 €). Paradajková bola podľa nás z konzervovaných drvených paradajok, olivy sme nenašli žiadne. Vývar nebol rozhodne hovädzí - kúsky mäsa sa v polievky museli cítiť cudzo - išlo skôr o nepodarený zeleninový vývar dochutený polievkovým korením, pričom už bol mierne nakyslastý. Cesnaková polievka bola krémová, skôr to však zapražená kaša, cesnak bol nevýrazný. Niektoré pizza štangle boli vo vnútri nedopečené.
Steaky ponúkajú z lososa, kurací, hovädzí a z bravčovej panenky. Ochutnali sme hovädzí steak s hriankou a volským okom (12,90 €) a medailóniky z bravčovej panenky (6,90 €) s dubákovou omáčkou (2,90 €) a varenými zemiakmi na masle s vňatkou (1,49 €). Hovädzí bol na povrchu zuhoľnatelý, vo vnútri bol podľa nášho želania medium. Škoda mäsa. Pri druhej návšteve sme si dali bravčovú panenku, bola vynikajúca - rovnako aj dubáková omáčka, nič sa nedalo vyčítať ani zemiakom. Škoda len, že kuchár mal potrebu zvyšok taniera vyplniť haldou strúhanej kapusty s mrkvou a plátkami paradajky a uhorky. Úplne zbytočné, celá obloha bola studená až ľadová a v kombinácii s teplým jedlom pôsobila nenáležite. Menej býva viac, v tomto prípade určite.
Z ponuky 23 druhov pizze sme si pochopiteľne dali Broadway s mozzarellou, oreganoom, kuracími prsičkami nakrájaným na kocky, cherry paradajkami a rukolou (6,80 €). Talianska pizza to veru nebola, dokonca ani americká. Len taká obyčajná slovenská.
Návšteva reštaurácie Broadway bola pre nás veľkým sklamaním. Newyorská Broadwy je síce svetová, tá bratislavská je však taká obyčajná, slovenská. Veď uvariť poctivú domácu hovädziu polievku by nemal byť pre žiadneho kuchára problém, aj stredne prepiecť steak by mal zvládnuť. Tu však dokázali, že to vždy celkom neplatí.
Naše hodnotenie: 1,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.