Pulitzer je plný aj v nedeľu na obed

1.12.2013
0
Pulitzer je plný aj v nedeľu na obed - pulitzer1 Pulitzer je plný aj v nedeľu na obed - pulitzer1
Páčil sa vám článok?

Pôvodne sme na tomto mieste mali hodnotiť celkom inú reštauráciu, pri opakovaných návštevách však bola zatvorená bez akéhokoľvek vysvetlenia. Preto sme navštívili neďaleký Restaurant Café Bar PULITZER. Kto by nevedel, podľa amerického novinára a vydavateľa maďarského pôvodu je nazvaná reštaurácia v Dome novinárov na Župnom námestí.

Kedysi bol Pulitzer na poschodí, už nejaký čas je však v parteri domu s výkladom do ulice, v priestoroch, kde bola kedysi predajňa nábytku zosnulej hviezdy bratislavského divadla a kabaretu.

Interiér reštaurácie je originálne doplnený kopami starých novín. Je nimi vyplnený bar, ale aj sklenené vitríny na stenách. Na stene za barom a okolo vchodových dverí sú na čiernom podklade bielou kriedou popísané jedlá z ponuky denného či týždenného menu. Okrem stále jedálneho lístka a´la carte tu majú totiž týždenné akcie aj tradičné denné obedové menu. A hlavne tu majú dosť plno. A nielen v pracovné dni v čase obeda, ale dokonca aj v nedeľu.

V jedálnom lístku majú predjedlá, polievky, špeciality kuchyne, ryby, rizotá a cestoviny, šaláty. Z polievok sme ochutnali všetky štyri - domácu slepačiu s rezancami, zeleninou a mäsom (2,20 €), tradičnú držkovú podávanú s grilovanou bagetkou (2,50 €), typickú taliansku paradajkovú so strúhanou mozzarellou a čerstvou bazalkou (2,50 €) a hríbikový krém servírovaný v chlebovom bochníku s plátkami grilovanej slaniny (3,50 €). Najlepšia z nich bola držková - chuťovo výrazná, možno len tých držiek mohlo byť viacej. Zlá nebola ani slepačia, možno trochu slaná. Paradajková bola chuťovo nevýrazná, do hríbovej by viac „sadli“ sušené huby ako sterilizované hríbiky.

Zo špecialít kuchyne sme si dali tradičnú českú sviečkovú na smotane špikovanú so slaninkou a podávanú s parenou knedľou, citrónom a brusnicami (7,90 €). Bola to síce pravá sviečková aj pekne prešpikovaná, omáčka však bola chuťovo nevýrazná a knedle gumené - zrejme staršieho dáta. Poľovnícky divinový guláš zo srnca a jeleňa na tymiane a borievkach servírovaný v chrumkavom chlebovom bochníku (8,90 €) nebol zlý, akurát tá porcia v bochníku bola trochu malá - na tanieri by sa zrejme stratila celkom. Sklamaním pre nás boli grilované medailóniky z bravčovej panenky s barbeque omáčkou a skaramelizovanou cibuľkou (7,90 €). V omáčke bolo cítiť glutaman a cibuľka bola až prisladká, navyše bola studená.

Drvivá väčšina návštevníkov však do Pulitzera chodí na akciové jedlá, či už denné obedové za 4,20 € (na výber sú dve polievky a dve hlavné jedlá) alebo týždennú akciu trojice jedál do 5,90 €, ku ktorým cez víkend servírujú slepačiu polievku zadarmo. Dali sme si kurací Mc Pulitzer Burger so slaninkou, gouda syrom, paradajkou, zeleným šalátom a chilli podávaný s hranolčekmi. Kuracie bolo chutné, žemľa však bola zospodu spálená do čierna.

Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?