Pod baštou je Moods a dobrá nálada
Pod baštou je moods a dobrá nálada - moods1
Na Baštovej ulici už roky nie je vináreň Pod baštou. V jej priestoroch je dnes reštaurácia MOODS. Nachádza sa síce v jednej z najstarších staromestských ulíc, ale je tak trochu mimo hlavného ťahu. Možno aj vďaka pôvodnej kamennej dlažbe, ktorej sa mnohí návštevníci centra vyhýbajú.
Navštíviť Moods nie je vôbec jednoduché. Reflektujúc (ne)záujem zákazníkov majú skrátené otváracie hodiny. Otvorené majú len od utorka do soboty, a to od 15.00 h - v utorok a v stredu do polnoci, od štvrtka do soboty až do 2.00 h. V nedeľu a v pondelok vraj „oddychujú“ a majú zatvorené.
Moods sme navštívili dvakrát a odchádzali sme s dvoma odlišnými dojmami. Ale nepredbiehajme... Interiér bývalej vinárne je determinovaný charakterom pôvodnej pivnice. Pozor, dovnútra sa ide trochu z kopca. Reštaurácia je dvojpodlažná, na hornom je bar a niekoľko stolov, po točitých schodoch sa schádza do pivnice s klenbovým tehlovým stropom. Charakter vinárne zostal v Moods prítomný vo veľmi pestrej ponuke vín, či už domácich alebo zahraničných. Pod vlastnou značkou Dobrá nálada ponúkajú za prijateľnú cenu (1,70 €/ 1 dcl) aj domáce vína od vinárov z okolia.
Interiér je originálny, uskladnené fľaše vína v sklenených vitrínach dopĺňajú drevené plastiky s motívom Bratislavy či vína na stenách. Osvetlenie majú na náš vkus príliš tlmené, naopak, viac tlmená by mohla byť inak príjemná hudba.
Ponuka jedál v Moods nie je príliš bohatá, podľa všetkého sa pomerne často obmieňa. Štyri predjedlá, jedna polievka, štyri šaláty a cestoviny, štyri mäsité jedlá, jedlá z rýb a jeden dezert.
Z predjedál sme si dali grilovaný kozí syr so slivkovým chutney a prosciutto chipsom (6,90 €), hovädzie carpaccio s rukolou a parmezánom (7,90 €), tekvicovo-mozzarellové tortellini s hubovým krémom a rukolou (5,80 €). Pri výbere polievky sme nemali inú voľbu ako silný hovädzí vývar s koreňovou zeleninou a hovädzím mäskom (4,50 €). Predjedlá aj polievka boli vynikajúce.
Z hlavných jedál sme ochutnali domáce zemiakové gnocchi s lesnými hubami, smotanovým krémom a panchetou (9,80 €), maslové rizoto s jemnou čakankou, údeným syrom a kačacími filetkami (12,90 €), kurací supreme so šafranovou polentou a grilovanou fazuľkou v panchette (14,90 €) a jelení filet s baby zemiačkami, restovanými kuriatkami na víne, karotkou a brusnicovým glazé (21,80 €).
S jedlami sme boli spokojní s výnimkou jedného. Na vrchnom kuracom, čiže prsíčku s krídlom, boli kúsky alobalu. Čašník nám jedlo s ospravedlnením vymenil a stornoval ho z účtu, navyše sme dostali ako pozornosť čokoládový fondán s polievkovou z lesných plodov (4,50 €). Napriek kompenzácii, ktorú sme dostali, nájsť v jedle čokoľvek, čo tam nemá byť, považujeme za hrubý prešľap. Nám to pokazilo dobrú náladu a reštaurácii Moods lepšie hodnotenie.
Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.