V Infiniti Rock Café sa dá jesť až do prasknutia
V infiniti rock café sa dá jesť až do prasknutia - infiniti_rock_cafe
Na Michalskej ulici vlani po štyroch rokoch zatvorili Grill & Tapas Bar Rambla. Na jeho mieste odvtedy funguje American Restaurant INFINITI ROCK CAFÉ zo Štefánikovej ulice. Za rok sa koncept štýlovej reštaurácie s americkou kuchyňou zmenil na bufet typu Jedz koľko vládzeš (All You Can Eat), čo je vlastne tiež americký koncept.
Dlho fungovala reštaurácia Infiniti ako kombinácia tradičnej reštaurácie a obedného bufetu, v uplynulých dňoch sa však z nej stáva stále viac samoobslužný bufet s ponukou hotových jedál.
Interiér je zariadený originálne - na stenách fototapety rockových hviezd, zlaté platne, akustické aj elektrické gitary, vo vitríne sada bicích. Ako sa na správny rockový bar patrí, hrá tu rocková hudba.
V Infinititi Rock Café to majú rozdelené: od 10.00 h ponúkajú raňajkový bufet, od 11.00 do 15.00 h obedný bufet (Lunch Bufet) za 5,99 €, od 17.00 do 23.00 h večerný bufet (Dinner Bufet) za 7,99 €. Zaplatíte jednotnú sumu a môžete jesť, koľko len vládzete, až do prasknutia.
Infiniti Rock Café sme navštívili na obed aj večer. Slepačia polievka zrejme patrí k dennej ponuke, na obed mali aj karfiolovú. Dojem zo slepačej kazil spôsob servírovania - v kotlíku bol vývar, vedľa v miskách rezance a varená zelenina. Rezance pripomínali guču cestovín, zelenina bola varená, ale nie v polievke. Určite by bolo vhodnejšie variť a servírovať slepačiu polievku ako sa patrí - s mäsom, zeleninou a rezancami.
Kvalita jedál pri tomto type prevádzky je kolísavá, veľa záleží od teploty, akú sa darí personálu udržať v bufetových vaničkách. Keďže zákazník nie je obmedzený vo výbere druhu a množstva jedál, môže na jednom tanieri sa môžu ocitnúť horúce, vlažné alebo vychladnuté kúsky.
Na obed išli na odbyt najviac vyprážané kuracie nohy. Stehná ponúkali zapečené s kyslou kapustou, okrem toho mali rizoto s krabími tyčinkami na slovenský spôsob, pečené bravčové mäso, dusenú krkovičku, na obed aj pečenú kačku s dusenou kapustou a knedľou. Práve knedľa bola ukážkovým príkladom, ako ju pri teplom bufete možno úplne vysušiť. Ako prílohy sú obvykle ryža a pečené zemiaky, k tomu slušná ponuka zeleniny a šalátov.
Ako sme sa presvedčili a potvrdil nám to aj personál, tento typ stravovania zatiaľ uprednostňujú najmä cudzinci, pomaly sem začínajú chodiť aj domáci. Najmä cez obed pribúda úradníkov z okolia, ktorí sa tu môžu za pomerne slušné peniaze najesť do sýta.
V jedálnom lístku naďalej ponúkajú steaky a burgre. Dali sme si Filet Mignon Steak (350 g) s hranolčekmi a dvoma omáčkami (19,99 €). Bol vynikajúci, akurát za tie peniaze by mohli podávať vlastné omáčky. Tá sladkokyslá sa hodí skôr do čínskej kuchy0ne.
Napriek niektorým výhradám, je Infiniti miesto, kde sa dá poriadne najesť za dobrú cenu. A kuchyňa je v istých ohľadoch lepšia, ako v niektorých tradičných bratislavských reštauráciách.
Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.