Reštaurácia Savage Garden nie je vôbec divoká

17.9.2013
0
Reštaurácia savage garden nie je vôbec divoká - savage_garden1 Reštaurácia savage garden nie je vôbec divoká - savage_garden1
Páčil sa vám článok?

V dolnej časti Námestia slobody (predtým Firšnál a Gottwaldovo námestie) bolo kadečo - cukráreň, kaviareň, bar, naposledy azda espresso Fontána. Už niekoľko mesiacov je tu atraktívny Restaurant SAVAGE GARDEN, presnejšie v jednej časti je reštaurácia a v druhej rovnomenný Cafe Bar. Obe sú však súčasťou projektu, ktorý oživil aj osviežil túto vyprahnutú časť Starého Mesta.

Oba objekty sú kompletne zrekonštruované. Interiér reštaurácie v provensálskom štýle. Zadná stena je obložená imitáciou tehly v kombinácii s vitrážou, vedľa masívneho dreveného barového pultu je stará biela vaňa na liatinových nožičkách, ktorá je podľa potreby plná ľadu a vína. Na stenách kvetináče s bylinkami, ktoré majú korešpondovať s názvom Divá/Divoká záhrada. Bylinky nechýbajú ani okolo rodiaceho pomarančovníka. Na stenách sú bizarné kresby s motívmi a v štýle zo začiatku minulého storočia. To všetko pôsobí v kontraste s monumentálnosťou námestia síce cudzo, ale o to príjemnejšie.

Savage Garden ponúka akúsi modifikovanú taliansku kuchyňu. Restaurant menu sú napríklad rizotá, cestoviny, šaláty, mäso a ryby. V Savage menu sú jednoduchšie jedlá ako tatarák, grilované rebierka a kuracie krídla, burger, club sandwich, či dezert krupicová kaša. Okrem toho je v ponuke piknikové menu a jedlá z grilu.

Ochutnali sme silný slepačí vývar s Garden zeleninou a domácimi rezancami (2,50 €), ktorý bol redukovaný a číry. Polievka dňa bola zemiaková na kyslo so strateným vajcom. Obe nám chutili.

Z predjedál Savage menu sme si dali pečené špikové kosti s petržlenovou salsou a krehkou bruschettou (5,90 €). Bolo to vynikajúce - originálne, chutné, ale príliš sýte a ťažké. Ako predjedlo odporúčame radšej pre dvoch.

Z hlavných jedál sme si vybrali pomaly pečenú bravčovú panenku so zemiakovým pyré, cherry paradajkami, kaparami a lardo chipsom (11,50 €). Bola vynikajúca, aj keď možno trochu húževnatá. Panenka býva aj jemnejšia.

Keďže v Savage Garden grilujú len v piatok od 17.00 h a v sobotu

a v nedeľu od 11.00 h, využili sme príležitosť a ochutnali grilovanú rybu a kura. Morský halibut v zázvorovej marináde s ázijskou sójovou omáčkou (13,50 €) bol vynikajúci, k tomu sme si dali zemiak v alobale s omáčkou z kyslej smotany a čerstvých byliniek (1,90 €). Okrem toho nám kuchár na grile priamo na terase pripravil vykostené kuracie stehno s vôňou južného Francúzska (5,20 €), ktoré sme si dali so sezónnou grilovanou zeleninou (2,90 €). Ryba bola vynikajúca, rovnako aj kura, aj keď nebolo úplne vykostené, grilovaná zelenina však bola akási „premočená“ - zrejme neputovala na stôl priamo z grilu.

Na záver sme ochutnali malinový cheese cake (4,90 €), čo bol akýsi drobiaci sa piškótový základ, na ňom riedky tvarohový krém a na vrchu tri maliny s lístkami mäty. Naše veľké sklamanie.

Za Savage Garden je tím, ktorí vzišiel z Paparazzi a neskôr stvoril Lemontree na Hviezdoslavovom námestí. To je zárukou dobrého jedla, ale aj originálnych miešaných nápojov, ktoré podávajú v reštaurácii, ale aj v Cafe Bar Savage Garden. Odporúčame a určite sem ešte prídeme.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?