Kolony Club má tradičnú domácu kuchyňu

21.7.2013
0
Kolony club má tradičnú domácu kuchyňu - kolony1
Páčil sa vám článok?

V starej časti Devínskej Novej Vsi na križovatke Janšákovej ulice s Opletalovou boli v minulosti dedinské potraviny. Dnes je tam reštaurácia KOLONY CLUB RESTAURANT. Tak sme sa sem vybrali, aby sme spoznali, ako chutí Kolony.

Reštaurácia sa nachádza časti nazývanej Kolónia z čoho vznikol aj názov reštaurácie. Interiér má navodzovať atmosféru prelomu 19. a 20. storočia, masívne drevené stoly, kožou potiahnuté drevené stoličky, všetko v štýle koloniálneho pánskeho klubu.

Vpredu veľká reštauračná časť s barom a tankami s pivom, vľavo salónik a vzadu klubová časť pre fajčiarov. Za budovou priestranná terasa detským ihriskom, pred reštauráciou a vo dvore je dostatok parkovacích miest.

Kolony stavila na tradičné jedlá stredoeurópskej kuchyne. Okrem raňajok ponúkajú predjedlá a jedlá k pivu, polievky, domáce jedlá, hlavné jedlá, rezne, cestoviny, šaláty a bezmäsité jedlá.

Z predjedál sme si dali domácu huspeninu s cibuľkou a chlebom (2,90 €) a zemiakové placky s údeným mäsom a pivným syrom (3,90 €). Huspenina bola chutná, chýbala nám v nej koreňová zelenina, mäsa tam bolo poriadne, mohlo byť však pokrájané na menšie kúsky. Plnené zemiakové placky boli skôr hlavným jedlo ako predjedlom. Tri placky prekladané údeným mäsom na cibuľke a na vrchu obložené roztopeným syrom boli sýte, chutné, ale nekonzistentné. Kúsky údeného sme museli naháňať po tanieri, pretože vypadávali spomedzi placiek. Placky neboli zemiakové, skôr akési múčne.

Z polievok sme si dali hovädzí vývar so zeleninou, rezancami a mäsom (2,30 €) a domácu fazuľovú s údeným mäsom a rezancami (2,30 €). Polievky servírujú v noblesných miskách s pokrievkou, hovädzia bola pri prvej návšteve príliš horúca, fazuľová vlažná. Chuťovo neboli zlé, ale ani mimoriadne.

Z hlavných jedál sme si dali kuracie pikantné soté Kolony s klobásou, slaninou, paprikou a feferónkou (6,60 €), z ktorého čašník pri servírovaní vylial šťavu, pri opakovanom pokuse opäť, tentoraz na druhú stranu stola. Opekané zemiaky (1,50 €) boli nakrájané na plátky, ale zbytočne posypané grilovacím korením. Bravčový steak prekladaný kyslou kapustou a zemiakovými plackami s kyslou smotanou (8,50 €) bol fajn, len karé bolo tuhšie a krájalo sa dosť ťažko. Nebola to zlá kombinácia, placky však neboli opäť vôbec zemiakové.

Pivný hovädzí guláš so žemľovou knedľou (8,90 €) bol výborný, len knedľa bola zohrievaná na sucho a na povrchu vysušená - prospela by chvíľka v pare. Žiadne výhrady sme nemali ani k černohorskému rezňu v zemiakovom cestíčku (7,30 €), opekané zemiaky však boli príliš opečené. Miernym sklamaním boli kuracie prsia obalené v čerstvých bylinkách a syre pecorino (6,30 €). Mäso bolo podľa všetkého obalené aj v grilovacom korení a v pecorine nebolo vôbec, len symbolicky posypané.

Kolony tvrdí, že chce skolonizovať chute zákazníkov, pri prvej návšteve však kruto zaútočila na náš tráviaci trakt... Niečo nebolo v poriadku a prudko to zrýchlilo metabolizmus jedného z nás.

Oceňujeme výber tradičných jedál, určite by však aj ich príprava by mala byť o niečo viac tradičnejšia.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?