Buddha Brothers varia čisté chute
Buddha brothers varia čisté chute - buddha_brothers
V hoteli Danube (Park Inn) na mieste, kde bola kedysi brasserie Café Viennois, je dnes ázijská reštaurácia. Nie je to však obyčajná „Ázia“ alebo „Čína“, ktorým udeľuje pokuty potravinová inšpekcia. Reštaurácia BUDDHA BROTHERS sa prezentuje ako Fresh Made Asia, čiže čerstvo pripravená ázijská kuchyňa. A ako sme sa dozvedeli, varia tu z čerstvých surovín, bez polotovarov, glutamanu či umelých farbív, aby zostala zachovaná čistá chuť jedla.
Interiér reštaurácie je moderný, ladený do bielej a červenej. Barovú pult tu nie je len na miešanie nápojov, ale aj na prípravu jedál. Stenu za barom, dotvárajú čerstvé bylinky v kvetináčoch, ktoré sú jedným z dôkazov, že sa tu varí z čerstvých surovín.
Ázia to nie je len Čína, či Japonsko. V Buddha Brothers sú zastúpené azda všetky kuchyne Ázie - čínska, japonská, indonézska, vietnamská, thajská, singapurská, kórejská. Najnovšie tu izraelský šéfkuchár pripravil menu Hodvábna cesta pre 2 osoby, ktoré obsahuje 13 chodov (37,50 €). V ňom objaví čo-to aj z kuchyne mongolskej, kambodžskej, indickej, perzskej, arabskej, tureckej a libanonskej. Teda chute krajín, kadiaľ viedla známa obchodná cesta z Ázie do Európy. Cena bude zrejme trochu nadsadená, inak by toto menu neponúkali cez zľavové portály za 14,90 €. Okrem tohto zážitkového menu, majú v jedálnom lístku chuťovky, polievky, jedla z woku, šaláty, sushi, steaky, ryby a dezerty.
Aarabský babaganus (4,90 €) s pita chlebom (2,95 €) ako predjedlo bol vynikajúci. Chutná bola aj vietnamská hovädzia polievka s bylinkami, mrkvou, pórom a rezancami (3,90 €).
Z hlavných jedál sme ochutnali kuracie prsia v domácej teriyaky omáčke s pomodoro, jarnou cibuľkou a ryžovými rezancami (7,90 €). Sečuánske hovädzie s praženou ryžou a čerstvým špenátom (8,90 €) malo byť ostré, vôbec však nebolo. Ako priznala čašníčka, pre niektorých to bolo príliš ostré, tak to radšej už veľmi ostré nerobia. Dostali sme však k tomu ostrú omáčku a tou sme si to mohli zostriť do sýtosti. Zo steakov sme si dali indonézske jahňa, čiže jahňacie kotlety so zázvorovo-kari omáčkou (14,90 €). K tomu pečený zemiak s wasabi maslom (1,90 €).
Všetky jedlá boli veľmi chutné. Trochu nám prekážalo, že azda v každom jedle boli smažené pásiky póru, ktoré boli trochu tvrdé a ťažko konzumovateľné. Najmä z polievky trčali ako otravné tvrdé steblá trávy.
Aj keď tu majú sýtené nápoje, väčšina hostí dala prednosť jednej z dvoch domácich limonád - mätovo-limetkovú a zázvorovo-koriandrovú (5,90 €/liter). Ochutnali sme obe, viac nám však chutila tá prvá.
Reštaurácia Buddha Brothers nás milo prekvapila. Je to originálny a na bratislavské pomery trochu odvážny koncept. Keďže však fungujú už štvrtý rok, bude zrejme aj životaschopný. Uvidíme, či ho nepochová plánovaná rekonštrukcia hotela Danube. I keď, dnes sa robia rekonštrukcie aj za plnej prevádzky.
V Buddha Brothers nám chutilo. Kto má rád nové a čisté chute, určite si príde na svoje. My sa tu ešte zastavíme. A možno sa vydáme aj na tú hodvábnu cestu. Za chybu však považujeme, že sa tu dá platiť len v hotovosti.
Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.