U Zlatého bažanta nás riadne sklamali
U zlatého bažanta nás riadne sklamali - uzlateho_bazanta1
V budove bývalej Omnie na Dunajskej ulici nedávno otvorili jednu z najväčších reštaurácií v meste. Nachádza sa na prízemí a na prvom poschodí v priestoroch, kde bola niekoľko rokov predajňa športového oblečenia. Volá sa U ZLATÉHO BAŽANTA a je to skôr pub, či piváreň, ako reštaurácia. Navyše tu bývajú hudobné koncerty, takže je to trochu aj klub.
Interiér U Zlatého bažanta je originálny. Na prízemí hneď za dverami je malá kaviareň, schody nás zaviedli na poschodie, kde je obrovský otvorený priestor plný stolov a stoličiek, uprostred je bar, v rohu minipódium. Na stene nad kaviarňou je zavesená červená karoséria českého športového kabrioletu, nechýbajú televízne obrazovky pre prípad atraktívnych športových prenosov.
Za krátky čas sa o reštaurácii U Zlatého bažanta rozchýrilo, že tu majú lacné denné menu - za 3,80 € si možno dať polievku, vybrať si jedno zo siedmych jedál a k tomu ešte dezert. Okrem denného menu majú každodenné obedové menu za tú istú cenu - 3 polievky a 5 druhov jedál ako vyprážaný bravčový rezeň a zemiakový šalát, bravčové pečené na dusenej kapuste a knedľa, sviečková na smotane s knedľou, vyprážaný syr a vyprážaný kurací Gordon bleu, oba s hranolčekmi a tatárskou omáčkou.
O reštaurácii, kde Cordon Bleu volajú Gordon bleu, si nemyslíme nič pekné. Pochybnosti v nás vyvolalo aj množstvo jedál, ktoré tu ponúkajú. V jedálnom lístku je ďalších 40 jedál, 4 polievky a 24 druhov pizze. Toľko druhov jedál z toľkých rôznych surovín, to nemôže byť predsa čerstvé. Osem druhom polievok denne? To nemajú ani vo Volkswagene.
Okrem tradičných jedál nás zaujali aj trochu divoké kombinácie. Napríklad grilované kuracie prsia plnené parmskou šunkou a čerstvými figami podávané na slaninke, cibuli, cesnaku a gaštanoch, s barbecue omáčkou, karambolou, kláskom kukurice a americkými zemiakmi (8,00 €). Netrúfli sme si to ochutnať.
Naštartovali sme sa husacou pečeňou na grilovanom jabĺčku s brusnicami a červenou cibuľou (5,00 €) a nakladaným enciánom s feferónkou, baraním rohom cigánskou omáčkou a červenou cibuľou (3,50 €), baranie rohy chýbali a cigánska omáčka zrejme mala mať zmes pripomínajúca bulharský šalát či studené lečo. Menej býva viac a v tomto prípade by určite stačil len syr s chlebom, ktorý bol vynikajúci.
Z polievok sme si dali vývar z bažanta s rezancami a zeleninou (2,00 €). Cena bola viac ako ľudová, vývar bol úmerne tomu slabý, zelenina nedovarená a rezance rozvarené.
Hovädzí guľáš s knedľou (6,00 €) bol evidentne ohrievaný, oschnuté knedle a kusy mäsa boli jasným dôkazom. Guláš bol skôr cibuľový ako hovädzí.
Najväčším sklamaním boli marinované grilované bažantie prsia na grilovanom jablku poliate krémovou višňovou omáčkou s pomarančovou kôrou, figy, zemiaková kaša s restovanou cibuľkou (12,00 €). Mäso bolo vysušené, omáčka nevábna, chýbala restovaná cibuľka a na kašu sa len hrali roztlačené zemiaky.
Na naše sklamanie tu nepodávajú ani poriadne načapované pivo. Ako sme si všimli, ku každému stolu doniesli svetové slovenské pivo bez peny. Niekomu možno tento druh reštaurácie vyhovuje, nás sem na ďalšiu návštevu veru nezlákajú.
Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.