Cremeria River Park je talianska

4.5.2013
0
Cremeria river park je talianska - cremeria1 Cremeria river park je talianska - cremeria1
Páčil sa vám článok?

V River Parku na ľavom dunajskom nábreží je viacero reštaurácii. Od českej, cez taliansku a japonskú až po medzinárodnú kuchyňu. Navštívili sme Ristorante Gelateria CREMERIA RIVER PARK. Predtým sa volala Cremeria Milano, kedy a prečo zmenila názov, netušíme. Tak sme ju navštívili, aby náhodou opäť neprešla nejakým „faceliftom“.

Na prvý pohľad pôsobí ako predajňa zmrzliny či cukráreň. Z promenády totiž vidno najmä mohutný rohový chladiaci pult s veľkým výberom zmrzlín a zákuskov. Cremeria River Park je však najmä reštaurácia s pomerne bohatou ponukou talianskych jedál.

Reštaurácia využíva výhody promenády a väčšina návštevníkov sa usadí na terase. Dovnútra ich vyženie studený vietor alebo náhly dážď. Tu nájdu luxusný interiér v štýle talianskych kaviarní a palácov z minulého a predminulého storočia - krištáľové lustre, benátske zrkadlá, bohaté látky a dekorované drevené obklady.

V jedálnom lístku sme našli prakticky všetko, čo talianska kuchyňa ponúka. Azda len okrem pizze, tá by sa sem však nehodila. Cremeria otvára ráno od 10.00 h, ponúka aj raňajky, toasty, predjedla, polievky, talianske bagetky, rizoto, cestoviny, hlavné jedlá, burgre, šaláty, sladké a slané palacinky a špeciálnu ponuku šéfkuchára.

V ponuke polievok majú dennú za 2,00 eurá, ale aj polievku z mušlí za 10,00 eur. Dali sme si minestrone (2,00 €). Bola to tradičná sezónna zeleninová polievka, akurát nám ju priniesli na stôl horúcu - museli sme hodnú chvíľu počkať, kým vychladla.

Pohľad do jedálneho lístka nám napovedal, že tu menili ceny väčšiny jedál - podľa všetkého smerom nadol. A tak majú všetky rizotá jednotnú cenu 9,00 eur. Rizoto s dubákmi aj to s morskými plodmi však boli vynikajúce

Z cestovín padla voľba na bucatini all amatriciana s omáčkou zo slaninky, cibuľky a paradajok (8,00 €). Ani jedna z čašníčok nám nevedela povedať, aký druh cestovín sú bucatini. Objednali sme ich teda s tým, že aspoň spoznáme ďalšie z množstva druhov talianskych cestovín. Sú to vlastne hrubšie špagety, ktoré pri jedle vyžadujú zvýšenú dávku sústredenia a zručnosti, aby omáčka neskončila na košeli či nohaviciach. Boli vynikajúce, aj keď nabudúce si túto omáčku dáme radšej s kratšími cestovinami.
Z hlavných jedál sme si dali mix grilovaného mäsa - bravčové karé, hovädzia sviečková a kuracie prsia (16,00 €). Odporučila nám ho čašníčka s tým, že si to tu návštevníci dávajú najčastejšie. Zrejme tí nerozhodní, ktorí nevedia, na aký druh mäsa majú práve chuť, alebo radi ochutnajú z každého rožka troška. K tomu sme si dali opekané zemiaky. Žiadnu výhradu sme k jedlu nemali. Ani ku grilovanému lososu (15,00 €). Pôvodne sme si chceli dať pražmu, ale tá vraj bola len mrazená a losos čerstvý. A bol aj veľmi chutný.

V reštaurácii síce na návštevníka dýcha starotaliansky luxus, na terase sa však môže cítiť uvoľnenejšie. Špinavé obrusy však ani sem nepatria. Napriek zníženiu cien je Cremeria River Park cenovo stále na hornom podlaží bratislavských reštaurácií. Na to, že má reštaurácia talianskeho majiteľa, je ponuka jedál príliš obsiahla. Stačila by tradičná talianska denná ponuka, ktorá je vždy čerstvá a spravidla aj chutná.

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?