Bez peňazí do Bistra Bock nelezte

8.4.2013
0
Bez peňazí do bistra bock nelezte - bockbistro1 Bez peňazí do bistra bock nelezte - bockbistro1
Páčil sa vám článok?

Keď sme v júni 2009 po návšteve reštaurácie La Strada na Zámockej ulici konštatovali, že talianska kuchyňa našincom chutí a táto cesta nebude tŕnistá, netušili sme, že po štyroch rokoch bude La Strada minulosťou a namiesto nej tu bude reštaurácia s maďarskou kuchyňou BISTRO BOCK.

Reštaurácia sa nachádza v dolnej časti Zámockej ulice. Prezentuje sa ako bistro a vinotéka, kde kuchári pripravujú jedlá tradičnej maďarskej kuchyne pre náročných zákazníkov. Ide o obdobný koncept dvoch rovnomenných budapeštianskych reštaurácii. Aj preto v ponuke nechýba slušný výber maďarských vín.

Interiér oproti La Strade zostal prakticky nezmenený, dokonca aj personál sa nám zdal povedomý. Vnútro je zariadené jednoducho s tmavohnedými stolmi a vysokými stoličkami, hnedými aj bielymi. Uprostred je barový pult a za ním kuchyňa, steny dopĺňajú regály s vínovými fľašami.

Okrem jedálneho lístka Bistro Bock ponúka aj denné menu, ktorého prednosťou je nepochybne cena a to, že jedlo je čerstvo navarené, naopak nevýhodou je absolútny úlet od charakteru kuchyne, ktorá pri „menučkách“ nie je vôbec maďarská. Taký vlastne nie je celkom ani jedálny lístok. Našli sme v ňom totiž nielen čiernohorský bravčový rezeň (7,20 €), ale dokonca aj bryndzové halušky so slaninkou (7,90 €).

Z polievok sme ochutnali všetky - halaszlé (4,90 €), fazuľovú s údeným mäsom (3,70 €) aj slepačiu s rezancami a mäsom (4,50 €). Najviac nám chutilo halászlé - bolo poriadne husté, nebolo čo však vyčítať ani slepačej či fazuľovej. Výhradu sme mali k chlebu, ktorý nám doniesli k rybacej polievke - bol evidentne starší a tak sa ho snažili „osviežiť“ v mikrovlnke, urobili však z neho akurát nechutnú gumu. Pri druhej návšteve nebol chlieb tiež najčerstvejší, ale aspoň sa ho nepokúšali ohrievať.
Ponuka jedál tu nie je zbytočne veľká. Z rýb sme si dali zubáča na tekvicovom pyré s hráškovými lúskami so slaninkou (10,70 €). Ryba bola v pohode, pyré mohlo byť menej redšie a hrách bol príliš opečený, až bol horký.

Dusené teľacie líčko s ragú zo zeleniny a maďarskej klobásy s pečeným zemiakom (11,40 €) bolo chutné, akurát stačilo napísať, že to je teľacie s maďarským lečom.

Počas jednej z návštev sme boli svedkami malého zázraku - v dennom menu sa objavili jedlá z jedálneho lístka za 12,50 €, ktoré nás však vo forme „menučka“ vyšli len na 4,50 €. Bola to slepačia polievka (4,50 €) + čiernohorský rezeň (7,20 €) + varené zemiaky (1,80 €). Rezeň síce nebol dokonale obalený a obal z neho odpadával, ale za tie peniaze...

Sklamalo nás, že v jedálnom lístku majú divinový guláš (9,10 €) či ragú z daniela na červenom víne (14,00 €), skutočnosti však ani jedno nemali.

Za najväčší nedostatok však považujeme, že Bistro Bock neakceptuje platobné karty. Aj na bratislavské pomery má predsa len vyššie ceny a tak urobiť vyšší účet nie je problém. Najmä ak ste viacerí a dáte si aj fľašu vína. Ak však nemáte pri sebe dostatočnú hotovosť, môžete sa ocitnúť v trápnej situácii. V drvivej väčšine bratislavských reštaurácií možno platiť aj kartami, Bistro Bock je výnimkou. Možno by s ohľadom na zákazníkov bolo vhodné, aby si to napísali rovno na dvere.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?