Restaurant Berg má dobrú kuchyňu aj ceny

22.3.2013
0
Restaurant berg má dobrú kuchyňu aj ceny - berg1 Restaurant berg má dobrú kuchyňu aj ceny - berg1
Páčil sa vám článok?

V Petržalke v priemyselnej zóne na konci Úderníckej ulice sme objavili penzión Berg. Dostať sa sem od Kopčianskej ulice nemusí byť vôbec jednoduché, pohodlnejšie sa sem dá dostať z Viedenskej cesty. Prilákal nás sem chýr o tom, že RESTAURANT BERG má nielen dobrú kuchyňu, ale aj obsluhu a ceny. Boli sme preto zvedaví, čo je na tom pravdy.

Na konci Úderníckej ulice sme objavili elegantný penzión s rovnako elegantnou reštauráciou. Bratislavčania to tu už poznajú, pretože v čase obeda tu mali plno. Napriek tomu sa obsluha vynašla a našla nám stôl aj stoličky pre všetkých.

Napriek tomu, že podľa všetkého ide o novostavbu, interiér je upravený tak, aby pôsobil starobylým dojmom. Ten umocňuje množstvo starožitností, ktorými je reštaurácia zariadená, doslova až prepchaná. Staré hodiny, staré sudy, starý saxofón, staré knihy, staré stoly. To všetko tu má svoje miesto. Interiér je zariadení veľmi vkusne a útulne. Rôzne sú nielen stoly, ale aj stoličky. Napriek tomu pôsobia harmonicky. Akoby patrili k sebe.

Nás však, pri návštevách bratislavských reštaurácií zaujíma najmä, ako tu varia. Presvedčili sme sa neraz, že drahý a pekný interiér neznamená aj kvalitnú a chutnú kuchyňu.

Jedálny lístok Restaurantu Berg nie je zbytočne rozsiahly. Skôr naopak. Štyri predjedlá, štyri polievky, štyri jedlá k pivu, štyri jedlá domácej kuchyne, po päť druhov rizota a cestovín, päť jedál z kuracieho mäsa, po tri z bravčového, hovädzieho a rýb.

Z predjedál sme si dali tatársky biftek z argentínskej sviečkovice (8,90 €) s opečenými hriankami. Bol vynikajúci. Len prečo musí byť argentínsky? Akoby sme na Slovensku nemali dosť volov...

Slepačia polievka s mäsom, mrkvou a domácimi rezancami (1,90 €) bola vynikajúca. Poctivá, domáca. Domácu huspeninu (4,50 €) sme naopak neochutnali. Deň predtým tam mali početnú ruskú skupinu a nezostala po nich ani jedna porcia.

Prešli sme preto k hlavným jedlám - z domácej kuchyne sme si dali jelení guláš s chrumkavou cesnakovou bagetou (6,90 €). Servírujú ho v originálnej hlinenej (?) miske bol nielen jelení, ale aj cibuľový. Do dobrého gulášu má ísť na kilo mäsa kilo cibule a tu to dodržali do bodky. Bol veľmi dobrý.
Lahodné chrumkavé vykostené kuracie stehno s kožou na cesnaku s grilovanou zeleninou (6,90 €) bolo tiež veľmi dobré, akurát mu chýbala sľubovaná koža.

Zato Tokáň - slížiky z bravčovej panenky na vínovo paradajkovej omáčke, posypané syrom (7,90 €) skrýval niečo, čo v jedálnom lístku nebolo - bol poriadne pikantný. Kto nemá rád pikantné, pre toho to môže byť veru aj dôvod jedlo vrátiť. Na záver sme si dali poriadne tvarohový cheesecake (3,50 €) - bol servírovaný na replike starožitného taniera a bol veľmi chutný.

Celkovo sme boli v tejto reštaurácii na konci mesta (z druhej strany hraníc naopak na začiatku mesta) veľmi spokojní. Zdá sa, že Restaurant Berg si vďaka svojej kuchyni, polohe a cenám našiel stálych zákazníkov aj na druhej strane hranice. My sa sem určite ešte vrátime. Cítili sme sa skvele, dobre tu varia, točia dobré pivo a obsluha je tu fakt pozorná a milá.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?