Pivnice u Kozla sú riadna katastrofa
Pivnice u kozla sú riadna katastrofa - pivnice_u_kozla
Na Panskej ulici 27 v podjazde stredovekého domu sú PIVNICE U KOZLA. Ide o dve pivnice - jedna pre fajčiarov, druhá pre nefajčiarov. Majú samostatné vchody, ktoré sú situované na protiľahlých stranách podjazdu. Keďže ide o pivnice, schádza sa dole strmými schodmi. Aby sme boli féroví, navštívili sme obe pivnice.
Pivnice u Kozla nemajú ambíciu byť výnimočné, ide skôr o ľudovú krčmu (jazykom dnešnej doby povedané „pub“). Interiér je jednoduchý - drevené lavice, drevené stoličky a kresielka s koženými sedákmi. Na stenách repliky historických reklamných predmetov českých pivovarov, ktorých pivo tu čapujú.
Pohľad do jedálneho lístka nás presvedčil, že ľudová tu bude aj kuchyňa. Inými slovami, základná ponuka priemernej slovenskej reštaurácie či krčmy. Studené predjedlá ako nakladaný hermelín s cibuľkou, údená parenica, mozzarella s paradajkou, utopenec s cibuľkou a horčica, oravská slanina s cibuľkou, horčicou a chrenom - všetko za jednotnú cenu 2,40 €. Ďalej tri polievky, z ktorých sme ochutnali dve - halászlé (3,00 €) a kuraciu polievku s rezancami a mäsom (1,50 €). Halászlé bolo trochu spenené, chuťovo celkom nevýrazné, boli tam síce kusy rýb, ale vôbec si nás nezískalo. Kuracia bola úplná katastrofa. Nemala kuraciu ani inú chuť. Z tých kúskov snehobieleho mäsa to inú chuť ani mať nemohlo. Boli tam rezance, dokonca aj mrkva, ale chuť žiadna. Navyše nám ju servírovali takmer vriacu. Bez preháňania to bola jedna z najhorších polievok v meste.
Ako hlavné jedlá tu majú reštauračný štandard - ryby, bezmäsité a´la vyprážaný syr a bryndzové halušky, jedlá z kuracieho, bravčového a hovädzieho mäsa. Dali sme si kurací rezeň v zemiakovom cestíčku (4,90 €) a k tomu hranolčeky (1,40 €). To sme však netušili, že cestíčka bude niekoľkonásobne viac ako rezňa a hranolčeky boli zbytočné. Bol to vlastne vyprážaný kurací rezeň obalený v ceste na zemiakové placky. Nebol to žiadny gurmánsky zázrak, ale aspoň to zasýtilo.
Z bravčového sme so dali panenku s cibuľkou a hríbmi (5,90 €) a opekanými zemiakmi (1,00 €). Čakali sme, že panenka bude tepelne upravená na cibuľke a hríboch, na tanieri sme však dostali dva opečené kusy panenky a vedľa kôpku smaženej cibuľky s hríbmi. Nechýbalo množstvo zemiakoch a mrkvové hobliny s kúskom paradajky a šalátovým listom ako obloha. Sklamaním boli aj grilované bravčové rebrá s oblohou, horčicou a chrenom (7,90 €), ktoré boli evidentne ohrievané, mäso bolo akési kašovité a chuťovo mdlé.
Z hovädzích jedál sme si dali kotlíkový guláš (3,90 €), no to čo sme dostali na stôl bola skôr gulášová polievka. Kto varil v kotly guláš, vie ako má vyzerať aj chutiť. Nehovoriac, že nám ho čašníčka, ktorá nevie ani pozdraviť, priniesla až dodatočne po upozornení, že jedno jedlo nám na stole chýba. Vraj si myslela, že ho nechceme, pretože sme sa pýtali, či sú v guláši aj zemiaky. Hrôza!
Pivnice u Kozla majú biednu kuchyňu, v nefajčiarskej časti otrasnú obsluhu a vo fajčiarskej množstvo dymu a pachov jedla. Čapujú však celkom dobré pivo.
Naše hodnotenie: 1 hviezdička
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.